Haarlem, Ontwerpbestemmingsplan “150 kV leiding Waarderpolder - Vijfhuizen”
Logo Haarlem
Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan 150 kV leiding Waarderpolder - Vijfhuizen met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP3120007-on01.
P langebied
Het plangebied bestaat uit het kabeltracé en een belemmeringszone van 5 meter aan weerszijden van de kabel. Het tracé loopt door de bestemmingsplangebieden: Waarderpolder, Penningsveer, Liewegje en Zomerzone-Noord. De exacte ligging van het tracé is in de stukken opgenomen.
Doel
Doel van dit bestemmingsplan is het voorzien in een planologisch beschermingsregime voor de toekomstige leiding, zodat met het in het bestemmingsplan opgenomen vergunningstelsel eventuele graafwerkzaamheden binnen het beoogde tracékunnen worden gereguleerd en gecontroleerd. Er wordt niet gebouwd.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende relevante stukken liggen vanaf vrijdag 25 september 2015 tot en met donderdag 5 november 2015 ter inzage.
U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien in de publiekshal in de Raakspoort, Zijlvest 39, 2011 VB te Haarlem. De publiekshal is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan vanaf 25 september 2015 raadplegen via ruimtelijke plannen.nl.
Informatieavond
In het kader van dit ontwerp wordt tevens een informatieavond georganiseerd voor betrokken bewoners/ vertegenwoordigers belangengroepen. De informatieavond vindt plaats op 6 oktober van 17.00 tot 20.00 uur in ‘’de connectie’’ aan de Waarderweg 50c.
Zienswijzen
Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Dit kan digitaal via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. . Dhr. J. van Heusden. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het bestemmingsplan. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023- 511 3545 (b.g.g. op tel. 023-5113551).Beroep kan worden ingesteld door degenen die zienswijzen hebben ingediend en door degene aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de ambtshalve wijziging van het besluit, ook indien er geen zienswijzen zijn ingediend.
Naar boven