Ontwerp-bestemmingsplan Schapendijk 14
Logo Wierden
Op het erf Schapendijk 14 is een kwekerij gevestigd. Op het erf staan een bedrijfswoning, verschillende bedrijfsgebouwen en een oude boerderij. De oude boerderij wordt nu gebruikt als schuur. De eigenaar van het erf heeft het plan om te stoppen met de kwekerij en om de oude boerderij te renoveren en als woning te gebruiken. Dit plan past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening Schapendijk 14” heeft gekregen. In het ontwerp-bestemmingsplan is geregeld dat de oude boerderij onder voorwaarden gerenoveerd kan worden en als woning in gebruik kan worden genomen.
Beeldkwaliteits plan
Naast het bestemmingsplan hebben we een beeldkwaliteitsplan voor het erf aan de Schapendijk 14 gemaakt. In dit plan worden randvoorwaarden in de vormgeving en materialisatie van bebouwing genoemd.
Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan en -beeldkwaliteitsplan staan vanaf 24 september 2015 op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn-NL.IMRO.0189.BP201500006-ON01. Daarnaast liggen het ontwerpbestemmingsplan en het -beeldkwaliteitsplan vanaf 24 september 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.
Zienswijze indienen
Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of het -beeldkwaliteitsplan. Dat kan op een aantal manieren:
  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.
  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.
  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.
Vervolg procedure
Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.
Meer weten?
Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan en/of het -beeldkwaliteitsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).
Naar boven