Ontwerp bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied en PlanMER
Logo Heemskerk
Bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet
ruimtelijke ordening het ontwerp bestemmingsplan ‘Heemskerk Buitengebied’ met nummer NL.IMRO.0396.BPbuitengebied2015-OW01 met ingang van 21 september 2015 gedurende zes weken ter inzage lig bij de receptie van het gemeentehuis en raadpleegbaar is op www.heemskerk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.
Het bestemmingsplan ‘Heemskerk Buitengebied’ is een samenvoeging en actualisatie van de volgende vijf bestemmingsplannen ‘Heemskerkerduin en Noorddorp 2009’, ‘Heemskerkerduin en Noorddorp 2009, 1e herziening’, ‘Heemskerk Oost’, ‘Noorderveld’ en ‘Heemskerk Duingebied’.
 
Het doel van voorliggend plan is uiteindelijk vierledig:
  • 1.
    De wens dat het gemeentelijk ruimtelijk beleid in gelijksoortige gebieden gelijkluidend wordt, zodat het aantal beleidsstukken vermindert hetgeen tot meer efficiency bij de uitvoering kan leiden;
  • 2.
    Het aangrijpen van de herziening om de binnen het gebied gelegen bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en besluitvlakken binnen het plan te integreren zodat er weer een “schoon” plan ligt;
  • 3.
    Het doorvoeren van aanpassingen daar waar de huidige situatie niet (meer) overeenkomt met de bestemming;
  • 4.
    Het verwerken van een aantal nieuwe beleidsinzichten die in de gemeentelijke uitgangspuntennota voor de buitengebieden zijn opgenomen.
PlanMER
Voor het opstellen van het bestemmingsplan is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Dit rapport biedt inzicht in de milieueffecten van de ontwikkelingen die op grond van een bestemmingsplan in het plangebied mogelijk worden gemaakt. Op basis van het planMER kan een verantwoorde keuze worden gemaakt over welke ontwikkelingen wel en niet op grond van het bestemmingsplan mogelijk (kunnen of moeten) worden gemaakt. De resultaten van het planMER zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.
Zienswijze
Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken op het bestemmingsplan en het planMER. U moet uw zienswijze richten aan de raad, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer 14 0251. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.
Naar boven