Gemeente Raalte, Pleegsterdijk 28a, Raalte
Logo Raalte
Mer -beoordeling
Burgemeester en wethouders van Raalte maken bekend.
Op 6 augustus 2015 (ontvangen 10 augustus 2015) heeft Hendriks Rabbit Farm medegedeeld dat zij voornemens zijn de konijenhouderij gevestigd aan de Pleegsterdijk 28a te Raalte uit te breiden.
In de nieuwe situatie worden in de inrichting totaal 1.800 voedsters en 15.750 vleeskonijnen gehuisvest.
Op grond van artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer moeten wij voor een uitbreiding van
1000 voedsters en/of 6000 vleeskonijnen bepalen of een milieu-effectrapportage moet worden gemaakt.
De uitbreiding bedraagt 400 voedsters en 4750 mestkonijnen. Omdat de konijnen in een nieuwe installatie worden gehuisvest (ander stalsysteem), is een MER-beoordeling noodzakelijk.
Bij de beoordeling is van belang of hierbij sprake is van bijzondere omstandigheden waaronder de activiteit wordt ondernomen.
Zij hebben besloten dat door Hendriks Rabbit Farm ten behoeve van de hierboven beschreven activiteit geen Milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Gelet op de overgelegde stukken is er door de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder deze worden ondernomen, geen sprake van bijzondere omstandigheden die het opstellen van een Mer-rapport noodzakelijk maken.
Dit besluit is noodzakelijk in verband met het voornemen tot het indienen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning.
De besluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 17 september 2015 gedurende
6 weken voor een ieder ter inzage bij het team Vergunningen en Handhaving van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 te Raalte. Gedurende deze termijn kan het besluit en de daarbij behorende stukken tijdens de openingsuren en na telefonische afspraak 0572 347 799, (minimaal 1 werkdag van tevoren afspreken), ook buiten de openingsuren worden ingezien.
De besluiten worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden.
U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.
Naar boven