Logo Beesel
Bestemmingsplan Bebouwde gebieden vastgesteld door gemeenteraad, Beesel

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend, dat met ingang van 5 februari 2015 voor een ieder ter inzage ligt het bestemmingsplan Bebouwde gebieden.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 15 december 2014 het bestemmingsplan vastgesteld.

Het plangebied

De kernen Beesel, Reuver en Offenbeek en de bedrijventerreinen Molenveld, Roversheide en Maasveld vallen binnen het bestemmingsplan. Binnen dit bestemmingsplan valt ook de Reuverboulevard. Dit is het gebied dat grenst aan de bebouwde kom en ligt tussen Rijksweg en Spoorlijn vanaf de rotonde Drakenrijk. Bebouwing in het buitengebied, de woonbuurt Rijkel en de bebouwing langs de Bussereindseweg (met uitzondering van de huisnummers 2 en 4) valt buiten dit bestemmingsplan.

Doel van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bebouwde gebieden geeft een eenduidige en uniforme juridische regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing. Het bestemmingsplan is een actualisatie van de huidige op onderdelen verouderde bestemmingsplannen.

Ontwikkelingen waarvoor de gemeente vergunningen heeft verleend, zijn in het nieuwe bestemmingsplan meegenomen. De regels van het bestemmingsplan geven meer gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden. De gemeente verruimt bijvoorbeeld de maximale oppervlakte voor het bouwen van aan- en bijgebouwen bij woningen.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan digitaal raadplegen via www.beesel.nl >inwoners >Bouwen en wonen >Bestemmingsplannen >ter inzage liggende bestemmingsplannen, of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht in de regels, de verbeelding en de plantoelichting. Het raadsbesluit ligt ook ter inzage.

Instellen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor diegenen die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan. Daarnaast kan ook beroep worden ingesteld door overige belanghebbenden, echter uitsluitend voor zover het de wijzigingen betreft die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het genoemde adres.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn (19 maart 2015), tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Beesel, 28 januari 2015

Burgemeester en wethouders van Beesel, R.R.M. Halffman, secretaris

P. Dassen-Housen, burgemeester

Naar boven