Logo Reimerswaal
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Yerseke’, Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 27 januari 2015 het bestemmingsplan “Yerseke”, met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.07YeBPKom-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat de gehele kern Yerseke, met uitzondering van de bedrijventerreinen ‘Burenpolder’, ‘Korringaweg’, ‘Molenpolder’ en ‘Olzendepolder’, de havens en het bungalowpark ‘Buitenplaats Yerseke’. Uitgangspunt voor de actualisering is het opstellen van één consoliderend actueel bestemmingsplan voor de kern Yerseke. Om de nieuwe bestemmingsplanregeling goed af te kunnen stemmen op enerzijds de bedrijfsvoering en de wensen en initiatieven van eigenaren en gebruikers van de oesterputten en anderzijds op de cultuurhistorische waarde van de putcomplexen is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dat beeldkwaliteitsplan is gekoppeld aan de bouwregels van het bestemmingsplan. Hierdoor kunnen nieuwe initiatieven worden ingepast in de cultuurhistorisch waardevolle omgeving.

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan:

  • De functieaanduiding museum van het perceel Kerkplein 1 en 1A in Yerseke te verwijderen van de verbeelding conform het vigerende bestemmingsplan;

  • Het bouwvlak aan de Hartoogstraat 5 in Yerseke conform het vigerende bestemmingsplan op te nemen;

  • De specifieke bouwaanduiding – 6 opnemen op de verbeelding ter plaatse van Havendijk 13A in Yerseke;

  • Artikel 6.3 van de ontwerpbestemmingsplanregels verwijderen;

  • Het aanpassen van de verbeelding ter plaatse van Kerkplein 5 in Yerseke voor de uitbreiding van het kerkgebouw met een sanitaire voorziening.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 5 februari 2015 tot en met woensdag 18 maart 2015 (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage bij de balie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Yerseke te klikken.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Belzen of de heer Driesprong van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 4 februari 2015

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven