Ontwerpbestemmingsplan Weiwerd
Logo Delfzijl
Het nieuwe bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een kleinschalig kennispark op de wierde Weiwerd mogelijk. Uitgangspunt is het behoud en herstel van de bijzondere ruimtelijke waarden van de wierde in combinatie met het bieden van ruimte aan kleinschalige, innovatieve en kennisintensieve bedrijven. Brainwierde Weiwerd moet een kleinschalig kennisintensief bedrijvenpark worden waar geschiedenis en technologie samenkomen.
Het plangebied wordt begrensd aan de noord- en oostzijde door Heemskesweg, Wierderond en Oosterwierum, aan de zuidzijde door het perceel van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Delfzijl en aan de westzijde door de Provincialeweg N991 (weg van Delfzijl naar Scheemda).
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 10 september 2015 tot en met 21 oktober 2015 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Ook ligt het plan ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het digitale plan is in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.
Zienswijzen
Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het plan indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl.
Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Weiwerd’. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.
Naar boven