Logo Waalwijk
Vestiging voorkeursrecht gemeenten ‘Haven 8’, Waalwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Waalwijk op 29 januari 2015 op grond van het bepaalde in artikel 3 Wvg heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden die zijn begrepen in bestemmingsplan Afbouw Haven 1 t/m 6, welke op 30 januari 2014 door de raad is vastgesteld. De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als “Haven 8”.

Het raadsbesluit treedt in werking op 5 februari 2015 (één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant). Het raadsbesluit vervalt van rechtswege tien jaar na inwerkingtreding van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt samen met het de bijbehorende bijlagen, bevattende kadastrale kaarten, en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, de grootte van de gedeeltelijke percelen evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met daarop de aan de percelen toegekende bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 5 februari 2015 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis, Taxandriaweg 6 te Waalwijk.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Waalwijk te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit.

Rechtsbescherming

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, tegen voormeld besluit van de gemeenteraad een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de gemeenteraad van Waalwijk, Postbus 10.150, 5140 GB Waalwijk.

Indien u bezwaar heeft ingediend, kunt u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West Brabant, Postbus 90.006, 4800 PA Breda.

Waalwijk, 4 februari 2015

Het college van Waalwijk.

Naar boven