Vaststelling bestemmingsplan ‘Eerste Tochtweg 24’ te Nieuwerkerk aan den IJssel
Logo Zuidplas
Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 7 juli 2015 het bestemmingsplan ‘Eerste Tochtweg 24’ te Nieuwerkerk aan den IJssel heeft vastgesteld.
Inhoud plan
Het bestemmingsplan is conserverend. Dat betekent dat de bestaande situatie wordt vastgelegd voor zover deze legaal is gerealiseerd. Daarnaast is het bestemmingsplan aangepast aan de huidige wettelijk geldende regels voor bestemmingsplannen.
Terinzagelegging
Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 3 september 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.Bp1eTochtweg24-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Nieuwerkerk aan den IJssel > Vastgesteld bestemmingsplan Eerste Tochtweg 24). Tegen betaling van leges kunt u een afschrift krijgen van de ter inzage gelegde stukken.
Beroep
Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u niet in de gelegenheid bent geweest om zienswijzen tegen dit bestemmingsplan in te dienen, en u kunt niet aantonen dat u daartoe door omstandigheden niet in staat bent geweest, dan kunt u slechts beroep aantekenen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.
Voorlopige voorziening
Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.
Naar boven