Ontwerpbestemmingsplan “STEENSTRAAT-ZUID”
Logo Boxmeer
Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Steenstraat-zuid’ (5831DH en 5831JA).
Het ontwerpbestemmingsplan, dat voorziet in de bouw van circa 80 woningen in het gebied waar voorheen onder andere het BP-tankstation en de Baderie gevestigd waren, ligt met ingang van 2 september 2015 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingsuren bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Boxmeer. Het ontwerp is ook te raadplegen via www.boxmeer.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.
Het plangebied ligt in de geluidszone van de Julie Postelsingel en de Steenstraat, waardoor de voorkeursgrenswaarde door het wegverkeer overschreden zal worden. Daarom zijn burgemeester en wethouders voornemens een hogere grenswaarde vast te stellen. Het ontwerpbesluit ligt eveneens met ingang van 2 september 2015 en is te raadplegen via www.boxmeer.nl.
Het beeldkwaliteitsplan Boxmeer Centrum moet voor het betreffend gebied enigszins worden aangepast. Ook deze stukken liggen met ingang van 2 september in het gemeentehuis ter inzage en raadpleegbaar via www.boxmeer.nl.
Tot en met 13 oktober 2015 kan eenieder schriftelijk en mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Boxmeer, Postbus 450, 5830 AL Boxmeer. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen, vragen of een toelichting op het ontwerp kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, Economie en Vergunningen.
Naar boven