Kennisgeving provincie Flevoland
Logo Flevoland
Provincia le inpassingsplannen ‘Flevokust –Havenontwikkeling’ en ‘ Partiële herziening Flevokust– Geluidzone’ onherroepelijk
Gedeputeerde Staten van Flevoland maken bekend dat de gewijzigd vastgestelde inpassingsplannen:
  • -
    Flevokust-Havenontwikkeling te Lelystad met ingang van 19 augustus 2015 en
  • -
    Partiële herziening Flevokust–Geluidzone te Lelystad met ingang van 10 april 2015
onherroepelijk zijn geworden.
 
Provinciale Staten van Flevoland hebben de inpassingsplannen 17 december 2014 gewijzigd vastgesteld. De inpassingsplannen hebben vanaf 6 januari 2015 tot en met 16 februari 2015 en vanaf 27 februari 2015 tot en met 9 april 2015 ter inzage gelegen.
 
Tegen het inpassingsplan Partiële herziening Flevokust–Geluidzone te Lelystad is gedurende de beroepstermijn geen beroep ingesteld en geen verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Tegen het inpassingsplan Flevokust–Havenontwikkeling te Lelystad is wel beroep ingesteld. De Raad van State heeft op 19 augustus 2015 de ingediende beroepschriften niet-ontvankelijk danwel ongegrond verklaard.
 
De inpassingsplannen gaan over de gemeente Lelystad, op de locatie Flevokust. Deze locatie ligt aan de noordzijde van Lelystad, ter hoogte van het gebied dat lokaal bekend staat als het voormalige visvijvergebied.
 
Het inpassingsplan Flevokust-Havenontwikkeling te Lelystad maakt de realisatie van een nieuwe buitendijkse, multimodale overslaghaven met containerterminal mogelijk. Daarnaast voorzien beide inpassingsplannen gezamenlijk in de geluidzone vanwege het industrielawaai van de haven en het (toekomstige) industrieterrein Flevokust.
Inzien inpassingsplannen
De inpassingsplannen en bijbehorende stukken zijn beschikbaar via:
  • www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van de inpassingsplannen zijn NL.IMRO.9924.IPFlevokusthav2014-VG01 en NL.IMRO.9924.IPFlevokustgel2014-VG01;
  • de provinciale website: www.flevoland.nl/flevokust.
Lelystad, 2 september 2015
Naar boven