Vastgesteld bestemmingsplan “Stationsstraat 147 Hegelsom” gemeente Horst aan de Maas
Logo Horst aan de Maas
Vastgesteld bestemmingsplan “Stationsstraat 147 Hegelsom”
(NL.IMRO.1507.HSSTATIONSSTR147-BPO1)
 
Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Stationsstraat 147 Hegelsom” (NL.IMRO.1507.HSSTATIONSSTR147-BPO1) ter inzage ligt, zoals dit door de gemeenteraad op 14 juli 2015 gewijzigd is vastgesteld.
 
Het bestemmingsplan heeft betrekking op enkele percelen ten zuiden van het dorp Hegelsom, nabij het station Horst-Sevenum. In overeenstemming met het gebruik wordt aan het plangebied een bedrijfsbestemming toegekend.
 
Gewijzigde vaststelling
De wijzigingen die de raad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan hebben met name betrekking op de uitwisselbaarheid van een metaalbewerkingsbedrijf naar een categorie 1 of 2 bedrijf, of via een omgevingsvergunning naar een ander, vergelijkbaar bedrijf. Voor een compleet verslag van de wijzigingen wordt verwezen naar het bestemmingsplan behorende zienswijzenrapport.
 
Ter inzage
De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst (van 28 augustus 2015 t/m 8 oktober 2015). Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77. Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.
 
De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl
 
Beroep
Binnen 6 weken vanaf de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage (tel.: (070)426 44 26, internet: www.raadvanstate.nl).
 
Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:
  • 1.
    die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;
  • 2.
    die het niet eens zijn met wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
  • 3.
    die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.
 
Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening
Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepsschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.
 
Meer informatie
Deze informatie is ook terug te vinden op www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht het cluster Ruimte Beleid , tel. (077)477 97 77.
 
Email geen rechtsgeldige correspondentie
Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.
 
Horst, 27 augustus 2015
Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, 
C.H.C. van Rooij, burgemeester J. van der Noordt, secretaris
 
Naar boven