Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 14 augustus 2015, nr. 671513, houdende wijziging van de tenaamstelling van de erkenning van Stichting Leger des Heils als reclasseringsinstelling

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelezen het verzoek, met bijlagen, van 2 juni 2015 van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg;

Gelet op artikel 1, onderdeel b, juncto artikel 2, eerste lid, en artikel 4 van de Reclasseringsregeling 1995;

Gezien de splitsing van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg in de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg en de Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering van 11 mei 2015;

Gelezen de statuten van de Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering van 11 mei 2015;

Besluit:

Artikel 1

De Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, statutair gevestigd te Amsterdam, te erkennen als reclasseringsinstelling als bedoeld in artikel 1, onderdeel b, van de Reclasseringsregeling 1995.

Artikel 2

Dit besluit vervangt het besluit van 13 december 1912 tot erkenning van het Leger des Heils als reclasseringsinstelling.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na plaatsing in de Staatscourant en werkt terug tot en met 11 mei 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

TOELICHTING

Op grond van artikel 3.2 van de Jeugdwet mag een gecertificeerde instelling die jeugdbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering uitvoert in het gedwongen kader geen jeugdhulp in het vrijwillige kader aanbieden. De Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg heeft gelet hierop besloten de werkeenheid Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering te verzelfstandigen. Afgezien van de afsplitsing vinden er geen veranderingen plaats ten aanzien van de uit te voeren reclasseringswerkzaamheden en de voorwaarden waaronder deze werkzaamheden tot op heden werden uitgevoerd. Het verzoek tot wijziging van de tenaamstelling van de erkenning als reclasseringsinstelling kan daarom worden ingewilligd. Dit betreft daarmee geen nieuwe erkenning.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

Naar boven