Ontwerpbesluiten gemeentelijke coördinatieregeling “Hoefweg-Korenmolenweg (Lidl)”, Bleiswijk, Lansingerland
Logo Lansingerland
Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de ontwerpen van de volgende besluiten met ingang van 26 augustus 2015 tot en met 6 oktober 2015 voor een ieder ter inzage liggen:
  • -
    ontwerpbestemmingsplan “Hoefweg-Korenmolenweg (Lidl)”, met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0149-ONTW;
  • -
    ontwerp omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de winkel, W-2015-0009;
  • -
    ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van een woning, W-2015-0030;
  • -
    ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder, T15.11568.
U kunt het bestemmingsplan inzien op:
  • -
    www.ruimtelijkeplannen.nl en
  • -
    Ruimtelijke plannen Lansingerland (http://1621.roview.net)
De ontwerp omgevingsvergunningen (met de meest relevante tekeningen) en het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u inzien bij de bekendmaking in het gemeenteblad op de website van de gemeente. (www.lansingerland.nl > in de gemeente > gemeenteblad > week 35). De overige bijlagen bij de ontwerp omgevingsvergunningen kunt u eventueel opvragen.
Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14010.
Beschrijving besluiten en coördinatieregeling
Het plangebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door het perceel van supermarkt Lidl, op de hoek van de Hoefweg en Korenmolenweg. In het bestemmingsplan wordt ten opzichte van het geldende bestemmingsplan minder detailhandel mogelijk gemaakt en wordt de parkeergelegenheid uitgebreid. Daarnaast wordt de realisatie van één of twee woningen op de hoek van de Korenmolenweg/Hoefweg juridisch-planologisch mogelijk gemaakt. Voor de uitbreiding van de supermarkt en de bouw van een woning is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Ten behoeve van de realisatie van de woning is een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk.
Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunningen en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder.
Zienswijze
Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan, ontwerp omgevingsvergunningen of ontwerp besluit hogere waarde Wet geluidhinder.
Een schriftelijke zienswijze over het bestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad o.v.v. zienswijze BP0149/03.
Een schriftelijke zienswijze over de omgevingsvergunning(en) en ontwerp besluit hogere waarde richt u aan burgemeester en wethouders.
Het adres is postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.
Naar boven