Uitwerkingsplan ‘Reitdiep 2015’
Logo Groningen (Gr)
Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpuitwerkingsplan ‘Reitdiep 2015’, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 27 augustus 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, vanaf 13.00 uur uitsluitend op afspraak.
Exemplaren van het ontwerpuitwerkingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.
 
Dit ontwerpuitwerkingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal begrensd wordt door weilanden in het westen, de bestaande bebouwing langs Joeswerd en de Professor Uilkensweg in het noorden, de Hoogeweg in het oosten, de bebouwing rond de Reitdiephaven in het zuidoosten en de Friesestraatweg in het zuidwesten. Doel van het uitwerkingsplan is: afronding van de woonwijk Reitdiep door het fasegewijs realiseren van nieuwe woonbuurtjes in een landelijke, waterrijke omgeving met aan de zuidzijde van het gebied een parkeerstrook.
 
Het ontwerpuitwerkingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat voor inspraak ter inzage heeft gelegen van 19 februari tot en met 25 maart 2015.
 
U kunt het ontwerpuitwerkingsplan ook inzien op groningen.nl/bestemmingsplan. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.UP550Reitdiep2015-ow01. Door te zoeken onder Bestemmingsplannen op Uitwerkingsplan Reitdiep 2015 komt u bij de pdf-bestanden van het plan (‘papieren versie’). U kunt ook doorklikken naar de interactieve bestemmingsplannenkaart.
Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.
 
Vanaf 27 augustus tot en met 7 oktober 2015 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, tel. (050) 367 83 40.
U kunt ook online een zienswijze indienen. Dat kan via de website
groningen.nl/bestemmingsplan door gebruik te maken van het formulier dat u vindt onder ‘Inspreken en een zienswijze indienen’ of bij raadpleging van het plan op de digitale kaart.
 
Gemeente G roningen , 26 augustus 2015
Naar boven