Ontwerpbestemmingsplan ‘Noordoosthoek Hoornse Meer’
Logo Groningen (Gr)
Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordoosthoek Hoornse Meer’, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 augustus 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, vanaf 13.00 uur uitsluitend op afspraak.
Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.
 
Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal begrensd wordt door: het recreatiegebied langs de Onlandsedijk aan de noordkant; de Hoornsedijk langs het Noord-Willemskanaal aan de oostkant; het Hoornse Meer aan de zuidkant; de woonwijk Hoornse Meer aan de westkant.
Beoogd is voor het Hampshirehotel een terras nabij de waterkant en een paviljoen in/aan het water mogelijk te maken ten behoeve van recreatieve gebruikers, omwonenden en gasten van het Hamphirehotel. Voorts voorziet het plan in hoofdzaak in aanlegsteigers, alsmede een verbetering van de natuurwaarden.
 
Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat voor inspraak ter inzage heeft gelegen van 28 november 2014 tot en met 8 januari 2015.
 
U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op groningen.nl/bestemmingsplan. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP545NOhoekHoornM-ow01. Door te zoeken op ‘bestemmingsplan Noordoosthoek Hoornse Meer’ komt u bij de pdf-bestanden van het plan (‘papieren versie’). U kunt ook doorklikken naar de interactieve bestemmingsplannenkaart.
Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.
 
Vanaf 20 augustus tot en met 30 september 2015 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, tel. (050) 367 83 40.
U kunt ook online een zienswijze indienen. Dat kan via de website
groningen.nl/bestemmingsplan door gebruik te maken van het formulier dat u vindt onder ‘Inspreken en een zienswijze indienen’ of bij raadpleging van het plan op de digitale kaart.
 
Gemeente G roningen , 19 augustus 2015
Naar boven