Gemeentelijke coördinatieregelingOvertuinen D: uitwerkingsplan, besluit hogere waarden geluid, omgevingsvergunning MFA, en beschikking ernst & spoedeisendheid bodem
Logo Zaanstad
De gemeenteraad van Zaanstad heeft op 27 juni 2013, raadsbesluit 2013/36, besloten toepassing te geven aan de (gemeentelijke) coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening) ten behoeve van het project Overtuinen D. De coördinatieregeling is een instrument om verschillende procedures die noodzakelijk zijn voor vergunningverlening gezamenlijk te doorlopen.
Het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad maakt daarom bekend dat op 30 juni 2015 de volgende besluiten zijn vastgesteld:
  • 1.
    uitwerkingsplan Overtuinen D Zaandam, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als omschreven in GML bestand NL.IMRO.0479.STED3790BP-0301;
  • 2.
    besluit hogere waarden geluid;
  • 3.
    besluit omgevingsvergunning MFA Overtuinen;
  • 4.
    beschikking ernst & spoedeisendheid bodem.
De gecoördineerde besluiten worden op grond van artikel 8.3 lid 1 aanhef onder b en artikel 3.30 lid 1 onder b van de Wet ruimtelijke ordening aangemerkt als één besluit waartegen beroep kan worden ingesteld.
Alle besluiten zijn gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpbesluiten. Voor de aangebrachte wijzigingen in de verschillende besluiten wordt verwezen naar bijlage 1 (Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen) in de toelichting bij het uitwerkingsplan.
De besluiten liggen met ingang van donderdag 20 augustus 2015 voor een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 1 oktober 2015) ter inzage:
1.Uitwerkingsplan Overtuinen D
Het plangebied wordt globaal begrensd door:
  • het Volkspark in het noorden;
  • de Vaart in het oosten;
  • de bedrijven aan de Mauritsstraat in het zuiden;
  • de Provincialeweg in het westen.
Het plangebied maakt deel uit van het bestemmingsplan 'Inverdan'. Dit bestemmingsplan is vastgesteld op 6 juli 2006 en voor dit deel onherroepelijk geworden na uitspraak door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 7 mei 2008. Voor Overtuinen D is de bestemming 'Uit te werken Gemengde Doeleinden II' opgenomen. Dit betreft een globale bestemming met een uitwerkingsplicht. Het vastgestelde uitwerkingsplan voorziet in deze uitwerking.
In het uitwerkingsplan is een regeling opgenomen voor de nieuwbouw in het plangebied, waaronder een MFA (multifunctionele accommodatie) en (zorg)woningen. Ook is de openbare ruimte, waaronder (de reconstructie van) de Mauritsstraat opgenomen in het plan.
1.Besluit hogere waarden geluid ten behoeve van een gebouw dat (zorg)wonen mogelijk maakt
In het uitwerkingsplan is tevens een gestapelde woonvoorziening voor (zorg)woningen opgenomen. Om de (zorg)woningen te kunnen bouwen moeten hogere geluidswaarden worden vastgesteld. Dit is het gevolg van de geluidbelasting die het spoor en de Provincialeweg N203 geven op de gevels van dit gebouw.
1.Besluit omgevingsvergunning MFA Overtuinen
Er is een omgevingsvergunning voor het bouwen van een schoolgebouw met peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang (MFA) met de daarbij behorende terreininrichting verleend. De omgevingsvergunning voorziet niet in de bouw van de (zorg)woningen.
1.Beschikking ernst &spoedeisendheid in het kader van de Wet bodembescherming
Bij een omgevingsvergunning voor bouwen moet de aanvrager de resultaten van een uitgevoerd bodemonderzoek indienen. Met betrekking tot vorengenoemde locatie, is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging. De sanering van vorengenoemde geval(len) wordt als niet spoedeisend beschouwd. Daarom is de beschikking afgegeven.
Inzien van de besluiten
De gecoördineerde besluiten met eventueel bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:
  • Elektronisch via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen het uitwerkingsplan);
  • Als pdf-bestanden op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl (zoekterm ‘uitwerkingsplan’);
  • in papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.
Beroep:
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen tegen de gecoördineerde besluiten beroep worden ingesteld door:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van de ontwerpbesluiten;
  • belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbesluiten naar voren te hebben gebracht;
  • belanghebbenden ten aanzien van door het college van burgemeester en wethouders aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten.
Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze gecoördineerde besluiten treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.
Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kan tijdens de beroepsprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van het verzoek en het beroep wordt griffierecht geheven. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.
Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl. U kunt kosteloos de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ bestellen bij rijksoverheid.nl, telefoonnummer 1400 (lokaal tarief) of downloaden van deze site.
Naar boven