Logo Peel en Maas
Verlenging ter inzage termijn ontwerpbestemmingsplan huisvesting (tijdelijke) arbeidskrachten, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan huisvesting (tijdelijke) arbeidskrachten Peel en Maas met drie weken wordt verlengd tot en met 18 februari 2015.

Vanwege een storing op www.ruimtelijkeplannen.nl was het ontwerpbestemmingsplan de eerste drie weken van ter inzage legging niet beschikbaar. Wel was het plan in te zien op de gemeentelijke website en analoog op het gemeentehuis. Om eenieder voldoende gelegenheid te geven de stukken te raadplegen is besloten de ter inzage termijn met drie weken te verlengen.

Legalisatie huisvestlocaties tijdelijke arbeidskrachten

De gemeente Peel en Maas gaat in totaal 61 huisvestlocaties voor tijdelijke arbeidskrachten legaliseren en planologisch regelen. Dit doen we via een bestemmingsplanprocedure. In het bestemmingsplan wordt vastgelegd wat op locaties wordt toegestaan als het gaat om huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten. Bijvoorbeeld hoeveel arbeidskrachten er mogen wonen en aan welke voorwaarden de huisvesting moet voldoen. Een overzicht van de 61 deelnemende locaties en meer informatie over de procedure vindt u op www.peelenmaas.nl.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Voordat het bestemmingsplan definitief wordt vastgesteld, kunt u het ontwerpbestemmingsplan van 18 december 2014 t/m 18 februari 2015 inzien. Dit kan op de volgende manieren:

Indienen zienswijzen

Als belanghebbende, bijvoorbeeld als buurtbewoner of omliggend bedrijf, kunt u tot en met 18 februari 2015 uw mening over het ontwerpbestemmingsplan geven door het indienen van een zienswijze. U kunt een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van Peel en Maas (Postbus 7088, 5980 AB Panningen).

Informatiepunt geopend

Gedurende de ter inzage legging is er ook een informatiepunt geopend in het gemeentehuis. Hier kunt u als belanghebbende op afspraak vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan en de legalisatie van de huisvestlocaties. Ook kunt u hier mondeling uw zienswijze indienen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw Timmermans, bereikbaar via (077) 306 66 66 of jo.timmermans@peelenmaas.nl.

Heeft u een (korte) inhoudelijke vraag over het ontwerpbestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met Carla Duijf of Leonne Delahaije via carla.duijf@peelenmaas.nl / leonne.delahaije@peelenmaas.nl of (077) 306 66 66.

Naar boven