Ontwerpbestemmingsplan en PlanMER ‘Uitbreiding Agrarisch perceel Winschoterweg’
Logo Groningen (Gr)
 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Agrarisch perceel Winschoterweg’, met de PlanMER en de overige, daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 augustus 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, vanaf 13.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van het agrarisch bedrijf aan de Winschoterweg met een melkveestal. Deze stal komt, gezien vanaf de Winschoterweg, achter de bestaande agrarische gebouwen. Voor deze uitbreiding is een milieueffectrapportage nodig, een zogeheten PlanMER. De notitie Reikwijdte en detailniveau, die ten behoeve van dit PlanMER is gemaakt, heeft van 4 april tot en met 1 mei 2015 ter inzage gelegen. Hierop zijn geen reacties binnengekomen.

Het PlanMER, inclusief de aanvulling op dit rapport, ligt nu samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, het PlanMER en de aanvulling op het PlanMER ook inzien op groningen.nl/bestemmingsplan. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0014.BP543UitbrAgrWinsw-ow01. Het PlanMER is een bijlage. Door te zoeken op ‘bestemmingsplan Uitbreiding Agrarisch perceel Winschoterweg’ komt u bij de pdf-bestanden van het plan (‘papieren versie’). U kunt ook doorklikken naar de interactieve bestemmingsplannenkaart.

Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 20 augustus 2015 tot en met 30 september 2015 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of over het PlanMER naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, tel. (050) 367 83 40.

U kunt ook online een zienswijze indienen. Dat kan via de website

groningen.nl/bestemmingsplan door gebruik te maken van het formulier dat u vindt onder ‘Inspreken en een zienswijze indienen’ of bij raadpleging van het plan op de digitale kaart.

 

Gemeente Groningen, 19 augustus 2015

Naar boven