Gemeente Goeree-Overflakkee - Vastgesteld bestemmingsplan 150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis
Logo Goeree-Overflakkee
Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in de vergadering van 15 januari 2015 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan 150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1924.MDH150kVverbinding-BP30 met de bijbehorende regels.
Plangebied
Met deze bestemmingsplanherziening wordt de ondergrondse 150kV-verbinding tussen Geervliet en Middelharnis planologisch beschermd. In gemeente Goeree-Overflakkee sluit de ondergrondse verbinding aan op het bestaande hoogspanningsstation aan de Oudelandsedijk 73 in Stad aan ‘t Haringvliet. In gemeente Bernisse wordt aangesloten op het bestaande hoogspanningsstation aan de Noordijk in Geervliet. Voor de ondergrondse verbinding is inmiddels een omgevingsvergunning verleend.
Inzage
De stukken kunt u inzien met ingang van 29 januari 2015 tot en met 11 maart 2015 in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook inzien via www.goeree-overflakkee.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend.
Beroepstermijn
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:
  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan 150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee;
  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen.
  • Bij gewijzigde vaststelling.
Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding
Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker van de afdeling Externe Ontwikkeling, via algemeen telefoonnummer 14 0187.
Naar boven