Logo Medemblik
Samenwerkingsovereenkomst recreatiepark Klein Giethoorn, Medemblik

De gemeente Medemblik heeft ingevolge artikel 6.24, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de herinrichting en uitbreiding van recreatiepark Klein Giethoorn te Opperdoes. Voor deze ontwikkeling wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld (“Opperdoes-recreatiepark Klein Giethoorn”).

Inhoud

In de overeenkomst is onder andere het volgende afgesproken:

Kosten bestemmingsplan/planschade

De kosten voor de totstandkoming van het bestemmingsplan en de planschade komt voor rekening van de initiatiefnemer van het project.

Landschappelijke inpassing

De initiatiefnemer is verplicht het recreatiepark landschappelijk in te passen. Daarvoor worden nieuwe sloten (vaarwater) gegraven, komt er een groenzone langs de randen van het park en komt er een nieuwe ontsluiting op de Almereweg.

Fasering

De initiatiefnemer is verplicht eerst de nieuwe sloten, de nieuwe ontsluitingsweg op de Almereweg en de groenzone langs de randen van het park aan te leggen alvorens met de bouw van de nieuwe recreatieverblijven begonnen mag worden.

Bouwverkeer

Het bouwverkeer moet via de nieuwe ontsluitingsweg gaan (en dus niet via het Oosteinde door het dorp).

Inspanningsverplichting gemeente

De gemeente spant zich in om te zorgen dat er een ontwerpbestemmingsplan in procedure wordt gebracht.

Ter inzage

Met ingang van 30 januari 2015 ligt er een zakelijke beschrijving van de samenwerkingsovereenkomst gedurende een periode van 6 weken voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur. U kunt de stukken inzien tijdens openingstijden. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Naar boven