Verlening omgevingsvergunning
Logo Dantumadiel
Burgemeester en wethouders van Dantumadiel maakt bekend dat een omgevingsvergunning is
verleend voor:
 
  • het dempen van een watergang in strijd met het bestemmingsplan in verband met natuurontwikkeling, op het perceel kadastraal bekend gemeente Veenwouden, sectie I, nummer 817 (gedeeltelijk) en plaatselijk bekend als ten zuiden van de Falom, en
  • Readtsjerk, Boskwei 29 het plaatsen van een bijgebouw.
Vanwege de strijd met het bestemmingsplan kon niet zonder meer een omgevingsvergunning worden verleend. Het college heeft dan ook besloten om op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van het bestemmingsplan. Tijdens de termijn van ter inzage legging van de ontwerpomgevingsvergunningen zijn geen zienswijzen ontvangen. De verleende omgevingsvergunningen zijn ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.
 
Ter inzage
De omgevingsvergunningen en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van donderdag 6 augustus t/m woensdag 16 september 2015 worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Hynsteblom 4 in Damwâld. De omgevingsvergunningen zijn vanaf die datum eveneens digitaal te bekijken op onze website www.dantumadiel.eu en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
De directe linken met IMRO codering van de omgevingsvergunningen zijn:
•te dempen watergang nabij De Falom
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.1891.ovBUwatergangfalom-0401
•te plaatsen bijgebouw Readtsjerk, Boskwei 29
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1891.ovREboskwei29-0401
 
Beroep
In de periode donderdag 6 augustus t/m woensdag 16 september 2015 kan in dit geval alleen nog beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Het beroep dient te worden gericht aan de Rechtbank Noord-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.
Het besluit treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe kan bij onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van dezelfde rechtbank. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Damwâld, 5 augustus 2015
 
Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,
drs. K.S. Heldoorn, burgemeester
dhr. B.T.T. Schat, secretaris
Naar boven