Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Bedrijventerreinen” (bestuurlijke lus) gemeente Lingewaal
Logo Lingewaal
Burgemeester en wethouders van Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 juli 2015 heeft besloten het op 17 oktober 2013 vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijventerreinen” op onderdelen te repareren.
 
Bestuurlijke lus
Het besluit volgt op een tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna vermeld als: Afdeling) van 1 april 2015, nummer: 201400898/1/R2, inzake het vaststellings-besluit van 17 oktober 2013. De Afdeling heeft in haar tussenuitspraak de gemeenteraad op grond van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) opgedragen met inachtneming van de overwegingen van de Afdeling de door haar geconstateerde gebreken in het besluit van 17 oktober 2013 het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen” te herstellen, zonder dat bij de voorbereiding daarvan (opnieuw) toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. Dit betekent dat de Afdeling de zogeheten “bestuurlijke lus” heeft toegepast.
 
Wijzigingen van het bestemmingsplan
Het gaat om de volgende correcties:
  • 1.
    voor de percelen op de adressen Industrieweg 21 en 23 te Vuren, de toegekende milieucategorie 4.2. terug te brengen naar milieucategorie 4.1.;
  • 2.
    artikel 4.1 onder u van de planregels is anders geformuleerd. Hierin is een verbod opgenomen om binnen de bestemming Bedrijventerreingronden en opstallen te gebruiken ten behoeve van detailhandel met uitzondering van de detailhandelsvormen die reedsin artikel 4.1 onder a t/m d zijn toegestaan.
  • 3.
    de bestemming “Groen” die dient ter afscherming van de bestemming “Bedrijventerrein” ter plaatse van de bedrijfspercelen aan de Industrieweg 21 en 23 te Vuren, ten opzichte van de westelijk daarvan gelegen woning, is voorzien van een voorwaardelijke verplichting, inhoudende dat de gronden uitsluitend worden bebouwd en gebruikt overeenkomstig deze regels, indien uiterlijk twee jaar na vaststelling van dit plan de groenstrook in de aangrenzende bestemming “Groen” met afschermende groenvoorzieningen is aangelegd en in stand gehouden overeenkomstig het beplantingsplan van 3 juni 2015, zoals opgenomen in bijlage 7 bij de regels.”
 
Ter inzage
Het bestemmingsplan, het herstelbesluit en de bijbehorende stukken worden op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor eenieder met ingang van 6 augustus 2015 gedurende zes weken tot en met 16 september 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:
 
Beroep
Belanghebbenden kunnen met ingang van 6 augustus 2015 gedurende zes weken tot en met 16 september 2015 beroep instellen bij de Afdeling tegen de voormelde aangebrachte wijzigingen van het bestemmingsplan.
Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
 
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het herstelbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor vermelde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.
 
Voorlopige voorziening
Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling verzoeken met het oog op onverwijlde spoed, een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
 
Lingewaal, 5 augustus 2015
Burgemeester en wethouders van Lingewaal.
 
Naar boven