Kennisgeving ontwerp bestemmingsplan ‘Schoonrewoerd Dorp’  
Logo Leerdam
Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat zij tijdens de vergadering van 20 januari 2015 ingestemd hebben met het ontwerp bestemmingsplan ‘Schoonrewoerd Dorp’.
 
De reden om een nieuw bestemmingsplan op te stellen is dat het huidige bestemmingsplan voor Schoonrewoerd vanaf 23 juni 2015 tien jaar oud is. Wettelijk is bepaald dat de gemeente na tien jaar het bestemmingsplan geactualiseerd moet hebben of een besluit moet hebben genomen dat de geldigheid van het huidige bestemmingsplan met 10 jaar wordt verlengd. In dit geval is gekozen voor een actualisatie van het bestemmingsplan, omdat dit nieuwe bestemmingsplan dan ook voldoet aan de laatste eisen voor digitale raadpleegbaarheid en direct te bereiken is via www.ruimtelijkeplannen.nl.
De toegestane bouwmogelijkheden en gebruiksmogelijkheden uit het voorgaande bestemmingsplan worden in het nieuwe bestemmingsplan zoveel mogelijk overgenomen. Toch kan het voorkomen dat er kleine afwijkingen ten opzichte van het voorgaande bestemmingsplan ontstaan, omdat in de afgelopen jaren de wettelijke regels voor vergunningvrij bouwen zijn verruimd en de komende tijd nog verder verruimd worden en omdat er nieuwe gemeentelijke en regionale beleidskaders zijn vastgesteld, onder andere voor het bouwen van bijbehorende bouwwerken op het perceel. In het nieuwe bestemmingsplan worden geen grote nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, zoals het bouwen van nieuw hoofdgebouwen, mogelijk gemaakt. Uitzondering zijn ruimtelijke ontwikkelingen die al een planologische procedure hebben doorlopen en waarvoor al een omgevingsvergunning is afgegeven.
Cultuurhistorische waarden in de dorpskern worden ten opzichte van het voorgaande bestemmingsplan uitgebreider omschreven en beschermd. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan het omschrijven en beschermen van beeldbepalende panden.
Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, wordt met ingang van donderdag 29 januari 2015 gedurende een periode van zes weken (tot en met 11 maart 2015) voor een ieder ter inzage gelegd in het gemeentehuis aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 tot 17.00)
 
Het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl (via de knoppen “Dienstverlening” – “Wonen en Bouwen” – “bestemmingsplannen”) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
De begrenzing van het ontwerp bestemmingsplan wordt grofweg bepaald door de bebouwde kom van Schoonrewoerd, exclusief de Ooievaarszoom.
 
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen bekend maken aan de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen dienen als volgt te worden geadresseerd:
  • 1.
    Aan de gemeenteraad van Leerdam
Postbus 15
4140 AA Leerdam
 
Indien u mondeling wilt reageren dient u hiervoor een telefonische afspraak te maken via het nummer 0345-636 363. (bereikbaar van 8.30 tot 17.00)
 
Leerdam, 28 januari 2015
 
Naar boven