Gemeente Heusden – gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats – Jacob van Ruijsdaelstraat in Vlijmen
Logo Heusden
Ons kenmerk: verkeersbesluit OOP/PB/2015-19
Burgemeester en wethouders van Heusden,
Gelet op:
Artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) ingevolge besluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap; Artikel 15, lid 1 van de WVW, ingevolge de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat geschiedt krachtens een verkeersbesluit; Artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer; Artikel 15, lid 2 van de WvW, ingevolge het beperken of uitbreiden van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken geschiedt krachtens een verkeersbesluit; De mandaatregeling van Heusden 2007 en het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden van 28 april 2008 waarbij het nemen van permanente verkeersbesluiten is gemandateerd aan de behandeld ambtenaar.
Overwegende dat:
De aanvrager in het bezit is van een rijbewijs, een auto op naam, De aanvrager niet beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein; De parkeerdruk in de directe omgeving van de woning van de aanvrager dusdanig is dat een individuele gehandicaptenparkeerplaats gerechtvaardigd is; De aanleg van de gehandicaptenparkeerplaats niet ten koste gaat van de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer
Gehoord:
Er is advies gevraagd aan de politie Brabant-Noord, district Meierij. De wettelijke verplichting tot het raadplegen van de politie komt voort uit artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer. De politie geeft aan geen bezwaar te hebben tegen de aanleg van een gereserveerde parkeerplaats in de Jacob van Ruijsdaelstraat 1 in Vlijmen.
nemen gelet op het voorgaande, het volgende
BESLUIT
  • -
    Ter hoogte van de Jacob van Ruijsdaelstraat 1 in Vlijmen een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen conform bijgevoegde tekening met als kenmerk HHV/PB/2015-19
  • -
    Bord E06 van Bijlage I van het RVV 1990 alsmede een onderbord met kenteken van het voertuig te plaatsen om de parkeerplaats als zodanig aan te duiden.
Vlijmen, 27 juli 2015
namens het college van Heusden,
Bezwaar
Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u hiertegen schriftelijk en binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Wilt u het bezwaarschrift ondertekenen en ervoor zorgen dat het in ieder geval de volgende gegevens bevat:
  • uw naam en adres;
  • de datum;
  • een omschrijving (of een kopie) van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
  • argumenten voor het bezwaar;
U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Kijk hiervoor op www.heusden.nl/Digitale_balie/E_Formulieren. Hiervoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig.
Naast het bezwaarschrift kunt u bij de Rechtbank een voorlopige voorziening en/of schorsing van het besluit vragen. Zo kunt u in een dringend geval, in afwachting van de beslissing op het bezwaarschrift, voorlopig mogelijk nadelige gevolgen van het besluit voorkomen.
Een verzoek kunt u doen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht; ook hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Schriftelijk kan ook en wel bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.
Naar boven