Logo Druten
Bestemmingsplan ‘Kwelberging en woningen Koningstraat Afferden’ gewijzigd vastgesteld. Gewijzigde naam: ‘Kwelberging Koningstraat Afferden’, Druten

Inhoud

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 november 2014 het bestemmingsplan ‘Kwelberging en woningen Koningstraat Afferden’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan maakte de aanleg van een bergingsvijver en de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk aan de Koningstraat in Afferden, op het perceel kadastraal bekend gemeente Druten, sectie D, nummer 1515. Genoemde vijver is bedoeld om de extra binnendijkse kwel op te vangen die het gevolg is van de herinrichting van de Afferdensche en Deestsche Uiterwaarden.

Wijzigingen

Algemeen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad -via een amendement- beide geprojecteerde woningen en alle daarmee verband houdende bestemmingen en aanduidingen geschrapt. Hierdoor dient de naam van het bestemmingsplan gewijzigd te worden in ‘Kwelberging Koningstraat Afferden’ (identificatienummer: NL.IMRO.0225.BPaffKwelbKoningst-1403).

Specifiek

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Regels

    In de regels zijn de bestemmingen ‘Agrarisch’ (artikel 3), ‘Tuin’ (artikel 4), ‘Verkeer’ (artikel 5), ‘Wonen’ (artikel 7) en ‘Algemene aanduidingsregels’ (artikel 12) geschrapt.

    In artikel 1 (‘Begrippen’) en artikel 2 (‘Wijze van meten’) zijn eveneens de begrippen en maten die met voornoemde bestemmingen verband houden geschrapt.

  • Verbeelding

    Op de verbeelding zijn de bestemmingen ‘Agrarisch’, ‘Tuin’, ‘Verkeer’ en ‘Wonen’ geschrapt. Dit geldt ook voor de aanduidingen ‘milieuzone-zones Wet milieubeheer’, ‘waterstaat’, ‘bouwvlak’, ‘vrijstaand’ en ‘maximum goothoogte (m)/maximum bouwhoogte (m)’.

  • Toelichting

    In de toelichting zijn de gevolgen van het amendement beschreven. Ook zijn alle teksten die betrekking hebben op bovengenoemde geschrapte bestemmingen en aanduidingen doorgehaald.

Inzien/raadplegen

Het vaststellingsbesluit, met de bijbehorende stukken, ligt vanaf 29 januari 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 in Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is ook te raadplegen op de gemeentelijke website (www.druten.nl > plaatselijk nieuws > bekendmakingen > bekendmakingen 28 januari 2015) en op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPaffKwelbKoningst-1403). De bronbestanden zijn beschikbaar via www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPaffKwelbKoningst-1403.

Beroep/voorlopige voorziening

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen tijdens bovengenoemde termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde afdeling. Indien dit verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Indien er tijdens de beroepstermijn -naast een beroepschrift- geen verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van deze termijn.

De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kwelberging Koningstraat Afferden’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Dit heeft tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Hierdoor is het niet mogelijk om een zogenaamd ‘pro forma’ beroepschrift in te dienen.

Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Druten, 28 januari 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd, De secretaris, A.J.E.M. Buise-Jansen

De burgemeester, L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven