Vastgesteld bestemmingsplan De Grienden, De Meenten en Oostrand, Almere Haven
Logo Almere
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 juli 2015 het bestemmingsplan De Grienden, De Meenten en Oostrand heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 3 augustus 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 14 september 2015).
 
Wat houdt het plan in?
Het plangebied omvat de woonbuurten De Grienden en de Meenten en het aangrenzende groengebied Oostrand en het aansluitende deel van het Gooimeer. De huidige bestemmingsplannen zijn veelal ouder dan 10 jaar en dus aan herziening toe. Het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak conserverend van aard, maar eenduidiger en globaler qua regeling. Zo zijn voor individuele woonwensen of kleinschalige activiteiten aan huis de mogelijkheden ruimer dan voorheen. 
 
Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp
Het ontwerp bestemmingsplan heeft van 7 oktober 2013 tot en met 18 november 2013 ter inzage gelegen. Er zijn 61 zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van de zienswijzen is besloten de zienswijzen grotendeels over te nemen. De openstelling van de Gooimeerdijk – Oost maakt geen deel meer uit van dit bestemmingsplan. De huidige groen-recreatieve bestemming wordt gehandhaafd. Ook de rechtstreekse auto-ontsluiting vanuit de wijk naar de Meentweg via het Kollingpad is uit het ontwerp gehaald. Voorts is aan enkele andere zienswijzen tegemoet gekomen, met name door verbeteringen op de plankaart.
Vanwege een onjuiste redactie van een planregel in het ontwerp ontbrak de basis voor enkele maatschappelijke voorzieningen die feitelijk aanwezig zijn of volgens beleid passend zijn in de wijken. Middels een ambtshalve wijziging is dit hersteld en weer in lijn met het voorgaande bestemmingsplan gebracht.
 
Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 2 juli 2015 (RV-29 / 2015).
 
Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.
 
Hoe kunt u reageren?
Belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.
Van maandag 3 augustus 2015 tot en met maandag 14 september 2015 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan De Grienden, De Meenten en Oostrand. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
 
Waar kunt u het plan inzien?
Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;
donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.
 
Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.
De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure (kaart werkt alleen met internet explorer) en  via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1FG08-vg01 Het is ook mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:
Naar boven