Vestiging voorlopig voorkeursrecht
Logo Beesel
Burgemeester en wethouders van Beesel maken ingevolge artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 27 juli 2015, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten, gronden voorlopig aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.
Het voorkeursrecht betreft gronden die zijn gelegen in het Bestemmingsplan Buitengebied. Zij zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.
De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht. Het besluit met de kaarten en de lijst van voorlopig aangewezen gronden ligt gedurende 6 weken van donderdag 30 juli tot en met woensdag 9 september 2015 tijdens kantooruren ter inzage in het Gemeentehuis van de Gemeente Beesel, gevestigd aan het Raadhuisplein 1 in Reuver.
Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, vanaf de terinzagelegging van dit besluit, dus van donderdag 30 juli tot en met woensdag 9 september 2015, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift kan een belanghebbende richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel, Postbus 4750, 5953 ZK Reuver. Als een belanghebbende bezwaar heeft gemaakt en als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kan een belanghebbende ook een verzoek om een voorlopige voorziening vragen bij de Rechtbank Limburg, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.
Voor meer informatie over de aanwijzing kunt u contact opnemen met de heren Slegers of Smits van de afdeling Grondgebied , telefoon: 077 – 474 92 92.
Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel treedt op donderdag 30 juli 2015 in werking, de dag na publicatie in de Staatscourant.
Beesel, 27 juli 2015
Naar boven