Coördinatieregeling besluiten bouwplan Olivier van Noortstraat Hillegom
Logo Hillegom
Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat vanaf 30 juli 2015 ter inzage liggen:
  • 1.
    het gewijzigde wijzigingsplan ‘Olivier van Noortstraat’
  • 2.
    de omgevingsvergunning
  • 3.
    de Nota van Zienswijzen
De besluiten worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd.
Olivier van Noortstraat betreft een bouwproject voor het realiseren van 37 woningen. Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning hebben gedurende zes weken ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen (conform afdeling 3.4 Awb).  
 
Wijzigingsplan
Het college heeft in de vergadering van 7 juli 2015 het wijzigingsplan gewijzigd vastgesteld.
 
Omgevingsvergunning
Gelijktijdig met het wijzigingsplan ligt ook de vastgestelde omgevingsvergunning voor het bouwen van 37 grondgebonden woningen en de bijbehorende stukken ter inzage. Dit is mogelijk op grond van de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijk ordening.
 
Nota van Zienswijzen
In de Nota Zienswijzen worden de ingediende zienswijzen beantwoord en gemotiveerd weerlegd. De Nota van Zienswijzen omschrijft en motiveert op welke punten de zienswijzen leiden tot aanpassing van het wijzigingsplan. De Nota van Zienswijzen omschrijft en motiveert de ambtshalve wijzigingen in het wijzigingsplan. De ingediende zienswijzen hebben niet geleid tot wijzigingen in de omgevingsvergunning.
 
Terinzagelegging
Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning liggen met ingang van 30 juli tot en met 9 september 2015 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.
 
Crisis- en herstelwet
Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.
 
Beroep
Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het wijzigingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.
Gedurende de termijn van inzage kan schriftelijk beroep tegen de genomen besluiten (vaststelling wijzigingsplan en verlenen omgevingsvergunning) worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:
  • 1.
    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan dan wel de ontwerp beschikking omgevingsvergunning hebben ingediend;
  • 2.
    Diegenen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht.
Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.
Vanaf 30 juli 2015 zijn de stukken ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.hillegom.nl onder Inwoners/Bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen. Daarnaast is het wijzigingsplan in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Naar boven