Bestemmingsplan Westrand Noord gewijzigd vastgesteld, Alkmaar
Logo Alkmaar
Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Alkmaar in zijn vergadering van 4 juni 2015 heeft besloten bestemmingsplan Westrand Noord gewijzigd vast te stellen.
 
Het gebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de camping in het zuiden, de gemeentegrens in het noorden en westen en de Martin Luther Kingweg (N9) in het oosten. Het bestemmingsplan is erop gericht om de bestaande bebouwing- en gebruiksmogelijkheden van de gronden vast te leggen. Daarnaast is vigerend beleid in het bestemmingsplan verwerkt. Nieuwe grootschalige ontwikkelingen zijn in het bestemmingsplan niet voorzien. Wijziging van bebouwing en gebruik wordt slechts beperkt toegelaten.
 
Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft met ingang van 29 november 2013 tot en met 9 januari 2014 voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht, zijn in twee aparte bijlagen (Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Noord en de Aanvullende Nota van Wijzigingen Westrand Noord) die behoren tot het raadsbesluit aangegeven.
 
Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Westrand Noord en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 30 juli 2015 tot en met woensdag 9 september 2015 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de servicebalie Vergunning- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 12 in Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072. Tijdens de zomermaanden wordt de servicebalie verbouwd. U kunt daarom ook contact opnemen met mevr. mr L.F. de Boer (via 14 072) om een afspraak te maken.
 
Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl, onder de vermelding Alkmaar, Westrand Noord of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00108-0305.
NL.IMRO.0361.BPDorpshartSttoren-VS05NL.IMRO.0361.BPDorpshartSttoren-NL.IMRO.0361.BPDorpshartSttoren-
Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Beroep kan worden ingesteld door:
  • -
    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,
  • -
    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,
  • -
    een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die, ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan, bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.
 
Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.
 
Burgemeester en wethouders van Alkmaar.
 
Naar boven