Bestemmingsplan “Kom Wanroij, 1e herziening”
Logo Sint Anthonis
Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 juni 2015 het bestemmingsplan “Kom Wanroij, 1e herziening” gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan geeft gevolg aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State van 14 juni 2014, waarin beroepen tegen het bestemmingsplan “Kom Wanroij” gegrond werden verklaard. Het betreft hier aanpassingen van het bestemmingsplan voor (woningbouw)locaties aan de Millseweg en Lepelstraat. Daarnaast worden enkele percelen voorzien van een bestemming die overeenkomt met het bestaande gebruik.
Ter inzage legging
Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 31 juli 2015 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan De Brink 3 te Sint Anthonis.
Het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.1702.2BPkomwanroijHerz1-VA01 inclusief de bijbehorende stukken, is tevens raadpleegbaar op www.sintanthonis.nl, onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Indienen Beroepschrift
Tegen het besluit van de raad kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:
  • de belanghebbenden die tijdig bij de raad zienswijzen hebben ingebracht en
  • door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht.
  • een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.
Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist
Sint Anthonis, 28 juli 2015
Naar boven