Bekendmaking herstelbesluit bestemmingsplan Buitengebied
Logo Vaals
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Vaals op 29 juni 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied” opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 15 april 2015 met nummer 201401940/1/R1 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 16 december 2013. Het planidentificatienummer van het gewijzigde bestemmingsplan is: NL.IMRO.0981.BPBuitengebied2013-VG02.
Bestuurlijke lus
De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de zogeheten “bestuurlijke lus” toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.
Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan
Het bestemmingsplan is voor de plandelen Vijlenberg ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie F, nr 569 en Cottessen 13 als volgt gewijzigd:
A: Voor het plandeel Vijlenberg ongenummerd
Ter plaatse van de drie bestaande schuurtjes is op het perceel Vijlenberg ongenummerd een bouwvlak opgenomen. De maximale bouwhoogte van deze bebouwing is bedraagt 2,5 meter.
B: Voor het plandeel Cottessen 13
Artikel 10.4 lid g van de planregels is als volgt gewijzigd:
Tot een met de bestemming strijdig gebruik wordt in ieder geval gerekend het gebruik van de gronden en opstallen anders dan het toegestane gebruik op grond van het bepaalde in artikel 10.1, meer in het bijzonder:
(g) voor horecadoeleinden, uitgezonderd horeca-activiteiten welke direct verband houden met de exploitatie van een kamphuis ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van recreatie – kamphuis’ en de exploitatie van het creativiteitscentrum ter plaatse van de aanduiding ‘creativiteitscentrum';”
Stukken inzien
Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 24 juli 2015 gedurende zes weken voor een ieder digitaal ter inzage via www.ruimtelijkeplannen.nl onder vermeld identificatienummer.
Beroepsmogelijkheid
Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 13 december 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Buitengebied” hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.
Naar boven