Gemeente Leidschendam-Voorburg _ verkeersbesluit voor het instellen van een parkeerverbodzone in de Wilgendreef
Logo Leidschendam-Voorburg
 
Kenmerk: 1384761 .
Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Wettelijke grondslag
Op grond van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) kunnen regels worden opgesteld voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid ervan en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van gebieden.
Volgens artikel 15 WVW 1994 en artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), worden de hierin genoemde verkeerstekens geplaatst of verwijderd krachtens een verkeersbesluit. De hieronder genoemde wegen worden beheerd door de gemeente Leidschendam-Voorburg, zodat - volgens art. 18 van de WVW 1994 - verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders.
Motieven
In de Wilgendreef is al jaren sprake van een hoge parkeerdruk overdag. Deze wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door automobilisten die hier parkeren en via station Voorburg ’t Loo met de tram of metro verder reizen. Hierdoor wordt het voor bewoners steeds moeilijker te parkeren nabij hun woning.
Om hierin op korte termijn verbetering te brengen zal in deze straat een parkeerverbod gaan gelden op maandag t/m vrijdag van 11 tot 14 uur. Tram-/metroreizigers, die hier ’s ochtends vroeg willen parkeren, zien door deze maatregel dat het verboden is om tussen 11 en 14 uur op de rijbaan, buiten de vakken te parkeren.
Omdat zij de gehele werkdag willen parkeren zonder van parkeerplaats te veranderen, worden zij gestimuleerd om buiten deze straat te parkeren. Dit komt ten goede aan de parkeerruimte voor de bewoners.
Deze maatregel is bedoeld om op korte termijn de parkeersituatie voor bewoners te verbeteren. In het najaar zal deze maatregel worden geëvalueerd. In het kader van het te ontwikkelen nieuw parkeerbeleid zal worden gezocht naar maatregelen voor de lange termijn.
Overleg met politie
Zoals genoemd in artikel 24 van het BABW heeft over dit verkeersbesluit overleg plaatsgevonden met de politie Eenheid Den Haag bureau Leidschendam-Voorburg op 16 juli 2015 die hiermee akkoord gaat.
Besluit:
In de Wilgendreef een parkeerverbodzone in te stellen, geldend op ma. t/m vrijdag 11- 14 uur, door plaatsing van de borden model E1zb en E1ze RVV met onderbord
Leidschendam-Voorburg, 21 juli 2015
Namens burgemeester en wethouders,
D.R. Gussekloo
Hoofd afdeling Stadsbeheer
BEKENDMAKING
Het besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant (zoek.officielebekendmakingen.nl) op 5 augustus 2015. Het besluit ligt vanaf deze datum ook ter inzage, gedurende zes weken, in het Servicecentrum te Leidschendam (Koningin Wilhelminalaan 2) en in het Werkplein Corbulo te Voorburg (Prins Bernhardlaan 183).
Tegen dit besluit kunt u binnen 6 weken na publicatie in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 1005, 2260 BA, Leidschendam. Indien er sprake is van een spoedeisend belang kunt u, mits u een bezwaarschrift hebt ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Met het verzoek om voorlopige voorziening moet u een kopie van het bezwaarschrift meesturen. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.
Naar boven