Bestemmingsplan Kerkweg-oost achter nr. 193, Roskamlocatie Waddinxveen vastgesteld
Logo Waddinxveen
De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 8 juli 2015 het bestemmingsplan “Kerkweg-oost achter nr. 193, Roskamlocatie” vastgesteld. Dit bestemmingsplan vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan “Van Station tot Hefbrug”. Het plangebied van bestemmingsplan ‘Kerkweg-Oost achter nummer 193’ beslaat in hoofdzaak het gebied dat gelegen is tussen de Julianastraat, de Kerkweg-Oost en het Raadhuisplein. Voor de exacte begrenzing verwijzen we naar de verbeelding bij het bestemmingsplan.
Het bestemmingsplan biedt het planologisch kader voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige smederij Roskam. De ontwikkelaar heeft de wens om op het perceel 10 startersappartementen en een centrum voor gezondheid, bestaande uit commerciële ruimtes, maatschappelijke voorzieningen en maximaal 32 (zorg)appartementen te realiseren. Met voorliggend bestemmingsplan wordt voorgenoemde ontwikkelingen planologisch mogelijk gemaakt.
Wijzigingen bestemmingsplan
Het bestemmingsplan ‘Kerkweg-oost achter nr. 193, Roskamlocatie’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat van 2 april 2015 tot en met 13 mei 2015 ter inzage heeft gelegen. Het betreffen slechts enkele tekstuele aanpassingen in de toelichting.
Tevens is er door de gemeenteraad een amendement aangenomen waarin het college opgeroepen wordt zich in te zetten voor het behoud van het stedenbouwkundig karakter langs de Kerkweg Oost en het behoud van karakteristiek elementen. De motie leidt niet tot een wijziging van de regels ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Terinzagelegging
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kerkweg-oost achter nr. 193, Roskamlocatie’ (inclusief amendement), de zienswijzennota, het bestemmingsplan zelf en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 23 juli 2015gedurende zes weken (tot en met 2 september 2015) ter inzage bij de balie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Voor de openingstijden wordt u verwezen naar de gemeentelijke website: www.waddinxveen.nl. De stukken zijn eveneens te raadplegen via voornoemde gemeentelijke website en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.bpkerkwoosta193-0401).
Beroep
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.
Inwerking treding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.
 
Waddinxveen, 22 ju l i 2015
Naar boven