Vastgesteld bestemmingsplan “Zonneveld Noordveen”, gemeente Zutphen
Logo Zutphen
Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 23 juli 2015 bij het loket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:
Bestemmingsplan “ Zonneveld Noordveen
Het bestemmingsplan ziet toe op het mogelijk maken van het duurzaam opwekken van energie door de aanleg van een zonneveld met een oppervlakte van maximaal 3,5 ha. De bestaande functies op het terrein zullen gehandhaafd blijven.
Plangebied
Het plangebied betreft het voormalige sportveld Noordveen (oude sintelbaan e.o.) in Zutphen.
Gewijzigde vaststelling
Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 29 juni 2015 met betrekking tot de verbeelding gewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft:
Verbeelding
Het buiten het plangebied laten van 15 m2 (noordzijde plangrens) in bezit van het Waterschap Rijn en IJssel.
Beroep
Met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan is één zienswijze kenbaar gemaakt. De indiener van de zienswijze die tevens belanghebbende is en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen, kan beroep instellen.
Beroep kan tot en met 3 augustus 2015 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Plan inzien
Het bestemmingsplan “Zonneveld Noordveen” kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, onder “Actueel” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:
Zutphen, 22 juli 2015
Burgemeester en wethouders van Zutphen
Naar boven