Gemeente Amsterdam, Polderweg
Logo Amsterdam - Oost
 
Verkeersbesluit
 
Datum 12 december 2014
Onderwerp POLDERWEG: Aanwijzing FIETS/BROMFIETSPAD.
Zaaknummer Z-14-14313
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Oost, daartoe gemandateerd door het algemeen bestuur,
gelet op:
de bepalingen van de Wegenverkeerswet, in het bijzonder artikel 2, lid 1, artikel 15, artikel 18, lid 1 d. en artikel 20;het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990);het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;de Verordening op de bestuurscommissies van de gemeente Amsterdam en het daarbij behorende Bevoegdhedenregister, onderdeel I.1.;het Mandaatregister, behorende bij het mandaatbesluit van het algemeen bestuur van de bestuurscommissie Oost, d.d. 27 maart 2014, onderdeel I.1.;het Bevoegdhedenregister Dagelijks Bestuur Stadsdeel Oost, Afd. Beheer Openbare Ruimte Heel; overwegende:dat de voormalige stadsdeelraad Oost heeft besloten, dat de verkeerscirculatie in en rond het gebied “Oostpoort” dient te worden ingericht, dat geen doorgaand (auto)verkeer via de Polderweg mogelijk is tussen de Linnaeusstraat en de Archimedesweg v.v., en dat daartoe een “knip” in de Polderweg wordt aangebracht ten westen van de Van der Vijverstraat;dat fietsers deze knip wel mogen passeren;dat ook bromfietsers deze knip moeten kunnen passeren, aangezien het tunneltje onder de spoorlijn tussen de Celebesstraat en de Polderweg is aangewezen als fiets-/bromfietspad, en in het verlengde daarvan voor bromfietsers de verbinding tussen de Indische Buurt en de Linnaeusstraat via de Polderweg looptdat het hier een doorsteek tussen twee gedeelten van de Polderweg betreft, met slechts een geringe lengte, waarvan het niet redelijk zou zijn als bronfietsers hier geen gebruik van zouden mogen maken; voorts overwegende:dat het nemen van onderstaand verkeersbesluit in verband met het algemeen verkeers­belang wenselijk en noodzakelijk wordt geacht;dat het in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bedoelde overleg met de vertegenwoordiger van de korpschef van het politiekorps Amsterdam-Amstelland heeft plaats­gevonden, waarbij deze bij email bericht van 24 juni 2014 heeft verklaard verkeerstechnisch geen bezwaar te hebben tegen het nemen van dit besluit;dat het hierna genoemde weggedeelte gelegen is binnen de grenzen van en onder beheer is van het stadsdeel Oost;     
BESLUIT:    door het plaatsen van borden conform model G 12a en G12b van Bijlage 1 van het RVV 1990, aan te wijzen als fiets/bromfietspad: het gedeelte van de Polderweg tussen de kruising met de Van der Vijverstraat en een punt 15 meter ten westen van de kruising met de Van der Vijverstraat.   Amsterdam, 12 december 2014. Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Oost,namens deze,    Cor van den Broek,afdelingsmanager van de afdeling Beheer Openbare Ruimte Heel.   Het besluit ligt gedurende zes weken na de datum van openbare kennisgeving in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) tijdens openingsuren voor een ieder ter inzage in het stadsdeelhuis van het stadsdeel Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam.      
Bezwaar.Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) daartegen gemotiveerd bezwaar maken bij het Algemeen Bestuur van de Bestuurscommissie Oost. Het maken van bezwaar geschiedt door het indienen van een bezwaarschrift. Het indienen van een bezwaarschrift kan op drie manieren:1. per post; uitsluitend naar het postadres Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.2. per fax: uitsluitend naar faxnummer 020-253 5900.3. in persoon: uitsluitend bij de receptie van het stadsdeelhuis aan het Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam (vraag om een bewijs van ontvangst).Het is niet mogelijk om elektronisch (via internet of per email) een bezwaarschrift in te dienen.De wettelijke bepalingen over bezwaar staan vermeld in hoofdstuk 6 en 7 van de Algemene wet bestuursrecht. Degene die bezwaar heeft gemaakt en meent dat er gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed, kan de rechtbank verzoeken om een voorlopige voorziening in afwachting van de uitkomst van de bezwaarschriftprocedure (zie artikel 8:81 en verder van de Algemene wet bestuursrecht). Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Het verzoek kan ook elektronisch worden ingediend via het Digitaal loket bestuursrecht dat te vinden is op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx.
Naar boven