Toepassing coördinatieregeling Centrum Schaijk
Logo Landerd
Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd maken bekend dat de gemeenteraad van Landerd op 9 juli 2015 heeft besloten om de coördinatieregeling zoals geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen op de te voeren planologisch juridische procedures ten behoeve van het centrumplan Schaijk.
 
De coördinatie heeft betrekking op de volgende besluiten voor het centrumplan Schaijk:
  • -
    Het bestemmingsplan ‘Centrum Schaijk’;
  • -
    De aanvraag omgevingsvergunning zoals bedoeld in artikel 2.1 en 2.2. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ten behoeve van de realisatie van een supermarkt (Albert Heijn), winkels en bovenwoningen met laad- en losplaats en inpandige parkeergelegenheid op het perceel Europaplein 2 en Pastoor van Winkelstraat 16/16a en omgeving en winkelruimte met bovenwoningen aan de achterzijde van het perceel Schutsboomstraat 11 te Schaijk;
  • -
    De aanvraag omgevingsvergunning zoals bedoeld in artikel 2.1 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ten behoeve van het vergroten van een supermarkt (Emté) met bovenwoningen en de realisatie van een inpandige parkeergelegenheid ten behoeve van de te realiseren bovenwoningen op de percelen Schutsboomstraat 3, 7 en 9 te Schaijk.
 
Op het bestemmingsplan en de daarbij behorende besluiten is de Crisis- en herstelwet, meer specifiek afdeling 2 van hoofdstuk 1, van toepassing.
 
De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten en vergunningen voor de realisatie van het centrumplan Schaijk gelijk op te laten lopen met de procedure voor het bestemmingsplan ‘Centrum Schaijk’. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende procedures.
 
Het is niet mogelijk om tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht en de bij deze wet behorende bijlage 2, artikel 1. De mogelijkheid om beroep is te stellen is wel aanwezig nadat de betrokken besluiten gelijktijdig bekend zijn gemaakt. In dat geval worden die besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Dat volgt uit artikel 8:3, eerste lid onder b, van de Wet ruimtelijke ordening. Tegen de vaststelling van de besluiten, zowel het bestemmingsplan als de vergunningen, kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Voordat dit het geval is zal er eerst een ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht. Dan worden de bijbehorende ontwerpbesluiten tegelijkertijd ter inzage gelegd. Als die procedure wordt opgestart, wordt daarover een aparte kennisgeving geplaatst.
Naar boven