Verkeersbesluit Galgeweg gemeente Medemblik
Logo Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;
 
Na overweging van het volgende:
 
Wettelijke grondslag verkeersbesluit
Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, of indien dit een nadere uitleg inhoudt van de op de borden voorkomende aanduiding (artikel 8 BABW).
 
Wij zijn bevoegd tot het nemen van een verkeersbesluit op grond van artikel 18, lid 1 onder c WVW 1994, het BABW, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV 1990), de Waterschapswet, het Reglement voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012 en de Mandaatregeling Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2012.
 
Motivering en doel
De gemeente Medemblik sluit de Noorderweg nabij Twisk af voor voertuigen en samenstellen van voertuigen die, met inbegrip van de lading, langer zijn dan 14 m. Dit om te voorkomen dat te lange voertuigen in de dorpskern terecht komen. Om te voorkomen dat de bestuurders van voertuigen langer dan 14 een uitwijk- c.q. sluiproute kiezen via de Galgeweg sluit het hoogheemraadschap deze weg ook af voor voertuigen en samenstellen van voertuigen langer dan 14 m. Hiermee wordt voorkomen dat deze smalle weg en de wegbermen worden stuk gereden.
Bij het bepalen van de lengte van de voertuigen die geweerd moeten worden is er rekening mee gehouden dat de voertuigen van de vuilnisophaaldienst nog wel de weg in moeten kunnen rijden.
 
De geslotenverklaring voor voertuigen en samenstellen van voertuigen die met inbegrip van de lading langer zijn dan 14 m wordt aangeduid door plaatsing van een bord C17 (14 m) uit bijlage I van het RVV 1990.
 
De geslotenverklaring heeft als doel:
- het verzekeren van de veiligheid op de weg;
- het beschermen van weggebruikers en passagiers;
- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.
Overleg
Overeenkomstig artikel 24 BABW is over het voornemen tot het nemen van dit verkeersbesluit overleg gepleegd met de gemandateerde, namens de Korpschef van de Politie Noord-Holland. De politie heeft ingestemd met de maatregel.
 
besluit
I. de Galgeweg nabij Opperdoes gesloten te verklaren voor voertuigen en samenstellen van voertuigen die, met inbegrip van de lading, langer zijn dan 14 m, hetgeen wordt aangeduid door de plaatsing van een bord C17 (14 m) uit bijlage I van het RVV 1990, een en ander overeenkomstig de bij dit besluit behorende tekeningen GB15_264, van 6 mei 2015.
II. dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.
 
 
Aldus besloten d.d. 17 juni 2015.
 
Het college van dijkgraaf en hoogheemraden
van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier,
namens dezen,
 
 
 
 
R.J. Sellies,
Hoofd Afdeling Waterveiligheid & Wegen
 
 
Dit besluit is vastgesteld krachtens de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012. Dit besluit bevindt zich ten kantore van het hoogheemraadschap aan de Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard, waar het tijdens kantooruren kan worden ingezien. Tegen betaling kan een kopie van dit besluit worden verkregen.
 
Een afschrift van dit besluit is gezonden aan:
  • 1.
    Gemeente Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG WOGNUM;
  • 2.
    Politie Noord-Holland Noord, Postbus 21, 1800 AA Alkmaar.
 
Bezwaar
Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, worden ingediend bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, t.a.v. Adviescommissie bezwaren, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Elektronisch bezwaar maken is in sommige gevallen mogelijk, voor informatie zie www.hhnk.nl.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het bezwaar, omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Een ingediend bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u zich te richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank met een verzoek om voorlopige voorziening. Het adres van de rechtbank is: Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.
 
Naar boven