Gemeente Amsterdam, ORANJE-VRIJSTAATKADE hoek NIRWANA
Logo Amsterdam - Oost
Verkeersbesluit
Datum
12 december 2014
Onderwerp
ORANJE-VRIJSTAATKADE hoek NIRWANA: Aanwijzing parkeergelegenheid voor bussen ten behoeve van het zwembad.
Zaaknummer
Z-14-04165
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Oost, daartoe gemandateerd door het algemeen bestuur,
gelet op:
de bepalingen van de Wegenverkeerswet, in het bijzonder artikel 2, lid 1, artikel 15, artikel 18, lid 1 d. en artikel 20;het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990);het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;de Verordening op de bestuurscommissies van de gemeente Amsterdam en het daarbij behorende Bevoegdhedenregister, onderdeel I.1.;het Mandaatregister, behorende bij het mandaatbesluit van het algemeen bestuur van de bestuurscommissie Oost, d.d. 27 maart 2014, onderdeel I.1.;het Bevoegdhedenregister Dagelijks Bestuur Stadsdeel Oost, Afd. Beheer Openbare Ruimte Heel; overwegende:dat zich aan het Land van Cocagneplein het zwembad "Sportfondsenbad Oost" bevindt;dat een deel van de bezoekers, bijvoorbeeld voor het schoolzwemmen, per autobus naar en van het zwembad wordt gebracht, respectievelijk afgehaald;dat in de onmiddellijke nabijheid van het zwembad een gelegenheid dient te zijn, waar de passagiers van deze autobussen kunnen uitstappen en instappen, en waar deze autobussen kunnen wachten op hun passagiers;dat deze gelegenheid gevonden is op het pleintje op de hoek van de Oranje-Vrijstaatkade en Nirwana;dat op dit pleintje enkele parkeervakken zijn aangebracht, waar deze autobussen kunnen staan;dat voorkomen dient te worden, dat deze parkeervakken door andere voertuigen worden gebruikt dan autobussen die passagiers vervoeren naar en van het zwembad;dat op grond van artikel 8, lid 2 d., onder 2°, van het Besluit administratieve bepalingen voor het wegverkeer, een onderbord kan worden aangebracht dat betrekking heeft op het doel waarmee het parkeren dient te geschieden; voorts overwegende:dat het nemen van onderstaand verkeersbesluit in verband met het algemeen verkeers­belang wenselijk en noodzakelijk wordt geacht;dat het in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bedoelde overleg met de vertegenwoordiger van de korpschef van het politiekorps Amsterdam-Amstelland heeft plaats­gevonden, waarbij deze bij email bericht van 28 februari 2014 heeft verklaard verkeerstechnisch geen bezwaar te hebben tegen het nemen van dit besluit;dat het hierna genoemde weggedeelte gelegen is binnen de grenzen van en onder beheer is van het stadsdeel Oost;  
BESLUIT:    door het plaatsen van borden conform model E 8 d. van Bijlage 1 van het RVV 1990, met onderbord met de tekst: uitsluitend  bussen  t.b.v. zwembad, de parkeervakken op het pleintje op de hoek van de Oranje-Vrijstaatkade en Nirwana aan te wijzen als parkeergelegenheid voor autobussen, uitsluitend voor autobussen die passagiers vervoeren naar en van het Sportfondsenbad Oost.   Amsterdam, 12 december 2014. Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Oost,namens deze,    Cor van den Broek,afdelingsmanager van de afdeling Beheer Openbare Ruimte Heel.   Het besluit ligt gedurende zes weken na de datum van openbare kennisgeving in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) tijdens openingsuren voor een ieder ter inzage in het stadsdeelhuis van het stadsdeel Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam.           
Bezwaar.Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) daartegen gemotiveerd bezwaar maken bij het Algemeen Bestuur van de Bestuurscommissie Oost. Het maken van bezwaar geschiedt door het indienen van een bezwaarschrift. Het indienen van een bezwaarschrift kan op drie manieren:1. per post; uitsluitend naar het postadres Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.2. per fax: uitsluitend naar faxnummer 020-253 5900.3. in persoon: uitsluitend bij de receptie van het stadsdeelhuis aan het Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam (vraag om een bewijs van ontvangst).Het is niet mogelijk om elektronisch (via internet of per email) een bezwaarschrift in te dienen.De wettelijke bepalingen over bezwaar staan vermeld in hoofdstuk 6 en 7 van de Algemene wet bestuursrecht. Degene die bezwaar heeft gemaakt en meent dat er gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed, kan de rechtbank verzoeken om een voorlopige voorziening in afwachting van de uitkomst van de bezwaarschriftprocedure (zie artikel 8:81 en verder van de Algemene wet bestuursrecht). Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Het verzoek kan ook elektronisch worden ingediend via het Digitaal loket bestuursrecht dat te vinden is op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx.
Naar boven