Publicatie vaststelling Structuurvisie Heerlen 2035
Logo Heerlen
 
Vastgestelde 'Structuurvisie Heerlen 2035'
Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen op grond van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening, in de openbare vergadering van 7 juli 2015 de 'Structuurvisie Heerlen 2035' gewijzigd heeft vastgesteld. In deze structuurvisie is het beleidskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen verwoord.
Inhoud Structuurvisie
De structuurvisie, die het gehele grondgebied van de gemeente Heerlen omvat, bevat een aantal strategische doelen, waaronder:
  • het op gepaste wijze omgaan met de voorspelde demografische veranderingen waarbij deze veranderingen worden geaccepteerd;
  • het met name richten van de pijlen op de transformatie van bestaand vastgoed voor wat betreft de verdere ontwikkeling van de stad;
  • het streven naar een forse kwaliteitsslag van de woningvoorraad binnen de kwantitatieve kaders die in regionaal verband zijn afgesproken.
De gewenste ontwikkeling van Heerlen wordt in de structuurvisie beschreven in vier thema's waarin diverse sectorale onderwerpen integraal worden benaderd. Dit resulteert uiteindelijk in de formulering van een aantal ruimtelijke ambities, waaronder het doorbreken van eenzijdige woonbuurten, het realiseren van attractieve voorzieningenclusters, het compacter maken van het kernwinkelgebied, het ontwikkelen van de Smart Services Campus en het zelf produceren van voedsel en energie. Getracht wordt deze ambities vorm te geven middels het inrichten van processen waarbij instellingen, ondernemers en burgers worden verleid en in de positie worden gebracht om initiatief te nemen. Hiertoe zullen de komende jaren diverse regie-instrumenten worden ontwikkeld.
Wijzigingen
Tijdens de ontwerpfase zijn diverse reacties ontvangen die op onderdelen hebben geleid tot een aantal aanpassingen in de structuurvisie. Deze aanpassingen zijn benoemd in de 'Nota van inspraak Structuurvisie Heerlen 2035' welke onderdeel vormt van de vastgestelde structuurvisie.
U wilt de structuurvisie inzien?
U kunt de gewijzigd vastgestelde structuurvisie digitaal raadplegen via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl (planIdn.: NL.IMRO.0917.SV000001-0401) en via de website van de gemeente Heerlen via www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl. Een analoge versie van de structuurvisie ligt ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, gedurende de reguliere openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.
Inwerkingtreding
De structuurvisie treedt in werking met ingang van de dag na deze bekendmaking. Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.
Naar boven