Gemeente Heerlen - Vaststelling bestemmingsplan 'Heerlen Zuid'
Logo Heerlen
 
Vaststelling bestemmingsplan 'Heerlen Zuid'
 
Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van de gemeente Heerlen bij besluit van 7 juli 2015 het bestemmingsplan 'Heerlen Zuid' met IMRO-idn: NL.IMRO.0917.BP030300W000006-0401 gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.
 
Het bestemmingsplan Heerlen Zuid is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande planologische situatie. Het plangebied wordt globaal begrensd door:
- de Valkenburgerweg, de Kruisstraat, de Coriovallumstraat, het Raadhuisplein, de Dr. Poelsstraat, de Akerstraat en de begraafplaats aan de Akerstraat en Groene Boord in het noorden;
- de St.-Antoniusweg, de St.-Franciscusweg, de Bongaertslaan, de Johannes XXIII-singel, de Onderste Caumer en de Corisbergweg in het oosten;
- de Eisenhowerstraat en de John F. Kennedylaan in het zuiden;
- de N281 (Keulseweg) in het westen.
 
Het plan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen houden nagenoeg allemaal verband met ingediende zienswijzen. Het plan is - globaal - op de volgende onderdelen gewijzigd:
- ter plaatse van Nieuwhuisstraat 3 en Benzenraderweg 207/207A is op de verbeelding de functie "detailhandel" toegevoegd;
- op het terrein van AZL aan de Nobelstraat is de aanduiding "groen" van de verbeelding geschrapt;
- ter plaatse van Johannes de XXIII Singel 46 wordt de functieaanduiding "dienstverle-ning" aan de verbeelding toegevoegd, een bebouwingspercentage van 0% voor de binnenplaats opgenomen, een maximale goothoogte opgenomen en de woningtypo-logie aangepast van vrijstaand naar twee aaneen;
- artikel 21.4 van de regels is geschrapt en de regels zijn uitgebreid met artikel 22.2 'Parkeernormen' als uitvloeisel van de Reparatiewet BZK 2014.
 
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 16 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.
 
Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl of via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State.
Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R. Franssen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).
 
Heerlen, 7 juli 2015
Burgemeester en wethouders van Heerlen
 
 
Naar boven