Omgevingsvergunning, verleend De Alde Mar 15a Dronryp
Logo Menameradiel
Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel maken bekend dat zij hebben besloten op 2 juli 2015 een omgevingsvergunning te verlenen aan De Alde Mar 15a te Dronryp voor het oprichten van een 2e bedrijfsloods. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning is de definitieve omgevings- vergunning niet gewijzigd vastgesteld.
De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:
  • -
    Het slopen van een zijgevel;
  • -
    Het oprichten van een loods;
  • -
    Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.
Wij hebben besloten de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten. Voor deze aanvraag wordt toepassing gegeven aan een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid sub a onder 3 van de Wabo. Volgens artikel 6.5, lid 1 van het Bor is voor de toepassing van het projectafwijkingsbesluit een verklaring van geen bedenkingen vereist van de gemeenteraad.
Op 19 februari 2015 heeft de gemeenteraad besloten over te gaan tot afgifte van een concept verklaring van geen bedenkingen. Aangezien er geen zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerp, wordt de concept verklaring van geen bedenkingen, conform het raadsvoorstel geacht de definitieve verklaring van geen bedenkin- gen te zijn.
Procedure en zienswijzen
Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Daarom heeft er vanaf 2 maart 2015 een ontwerp omgevingsvergunning gedu- rende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend. Wel heeft brandweer Fryslân de
nodige voorwaarden gesteld voor het uitvoeren van het bouwplan. De betreffende voorwaarden zijn opgenomen in de vergunning.
De omgevingsvergunning bevat een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid sub a onder 3 Wabo. De aanvraag, de omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken zijn vanaf 20 juli 2015 in te zien bij de centrale balie van het gemeen- tekantoor, Dyksterbuorren 16 te Menaam, en op www.mename- radiel.nl. Onder het kopje “bestemmingsplannen” en vervolgens “projectafwijkingsbesluiten” vindt u een rechtstreekse link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Verzenddatum
De omgevingsvergunning is verzonden op 2 juli 2015.
Beroep
Belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij het ontwerp-besluit naar voren hebben gebracht en belanghebbenden die in redelijkheid niet verweten kan worden dat ze dit hebben nagelaten, kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland (adres: zie hieronder). De termijn begint op de dag nadat het besluit is verzonden.
Het beroepschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht voldoen aan de volgende eisen:
  • -
    de naam, adres en handtekening van de indiener;
  • -
    de datum;
  • -
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht;
  • -
    de gronden van het beroepschrift.
Wanneer er sprake is van een spoedeisend belang kunt u tegelijk met het indienen van het beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, sector bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen. Hier zijn kosten aan verbonden (griffierecht). Meer informatie hierover kunt u opvragen bij de griffie van de rechtbank. U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Naar boven