Vaststelling bestemmingsplan Geerpark, Vlijmen
Logo Heusden
Het college van Heusden maakt bekend, dat de gemeenteraad op 7 juli 2015 het bestemmingsplan Geerpark (NL.IMRO.0797.Geerparkph1-VG01) heeft vastgesteld.
Het plangebied heeft een grootte van circa 48 ha en is begrensd door:
• de Tuinbouwweg in het noorden;
• de Priemsteeg en het sportcomplex in het oosten
• de Wolput en de Mortelweg in het zuiden;
• de agrarische percelen ten oosten van de Abt van Engelenlaan en Mariënkroon in het westen.
Het bestemmingsplan heeft tot doel de nieuwe ontwikkeling planologisch mogelijk te maken. In het plan worden onder meer meegenomen: circa 800 woningen, waterslinger, openbare ruimte waaronder het centrale park. Het plangebied omvat ook de herontwikkeling van het Mommersteegcomplex.
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld en bevat dus een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Ze zijn aangegeven in de, bij het besluit horende, nota zienswijzen.
Inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 16 juli 2015 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het bestemmingsplan is raadpleegbaar via onze website www.heusden.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl
Beroep
Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.
U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/
Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven