Vaststelling exploitatieplan Geerpark 2e herziening
Logo Heusden
Het college van Heusden maakt bekend, dat de gemeenteraad op 7 juli 2015 het exploitatieplan Geerpark 2e herziening heeft vastgesteld.
Het plangebied is gelegen ten oosten van de kern Vlijmen en ten noorden van de rijksweg A59. In het westen wordt het gebied begrensd door de Mortelweg. De noordgrens wordt gevormd door de Tuinbouwweg en het sportpark van de voetbalvereniging Haarsteeg, waarna de grens aan de oostzijde langs de Priemsteeg aansluit op de Wolput aan de zuidzijde.
Het exploitatieplan Geerpark 2e herziening kent in hoofdlijnen de volgende wijzigingen ten opzichte van het vastgestelde exploitatieplan:
  • om beter op de marktomstandigheden te kunnen inspelen, is het bindende karakter van de proefverkaveling, dat voor fase 1 gold, komen te vervallen;
  • er wordt de mogelijkheid geboden om een fase in delen op te pakken, waardoor een fase niet meer in één keer bouw- en woonrijp gemaakt hoeft te worden;
  • de einddatum voor afronding van een fase is komen te vervallen.
Inzage
Het vastgestelde exploitatieplan 2e herziening met bijbehorende stukken ligt met ingang van 16 juli 2015 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het exploitatieplan 2e herziening is raadpleegbaar via www.heusden.nl.
Beroep
Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het exploitatieplan 2e herziening zijn aangebracht.
U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl
Het vastgestelde exploitatieplan 2e herziening treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde exploitatieplan 2e herziening niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde exploitatieplan 2e herziening. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven