Beoordelingsplicht milieueffectrapportage
Logo Geldrop-Mierlo
Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.
 
Op 15 juni 2015 heeft RBK Milieuadvies B.V. ons medegedeeld dat De Wit Slachthuis Geldrop B.V., gevestigd aan Industriepark 10 in Geldrop, van plan is het slachtvolume uit te breiden tot maximaal 748.000 varkens per jaar. Als een slachterij het slachtvolume wil uitbreiden tot meer dan 25.000 ton vlees per jaar moet worden beoordeeld of er sprake is van bijzondere omstandigheden die het opstellen van een milieueffectrapport (MER) noodzakelijk maken.
Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo hebben, gelet op Besluit milieueffectrapportage juncto artikel 7.2 lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer, besloten dat De Wit Slachthuis Geldrop B.V. geen milieueffectrapportage hoeft op te stellen. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.
 
Het besluit en andere stukken die van belang zijn liggen vanaf 16 juli 2015 tot en met 26 augustus (zes weken) ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Geldrop-Mierlo, Hofstraat 4 in Geldrop, op iedere werkdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Voor een toelichting op de stukken, ook buiten de genoemde uren, kunt u telefonisch een afspraak maken met Hans van Santvoort of Jos van Hoeij bereikbaar via telefoonnummer 14 040.
De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtsreeks in zijn belang treft.
 
Geldrop-Mierlo, 15 juli 2015
Naar boven