Ontwerp wijzigingsplan Terlinden 2 Noorbeek
Logo Eijsden-Margraten
Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus 2015 het ontwerpwijzigingsplan ‘Terlinden 2”(planidenficatienummer NL.IMRO.1903.BPLBUI1040-ON01), voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, locatie Amerikaplein 1 te Margraten.
Op 19 mei 2009 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied 2009 vastgesteld. Nadien vond de 1e herziening bij besluit van 14 december 2010 plaats. In dit bestemmingsplan is het onderhavig perceel deels bestemd als “Agrarisch” en deels als “Agrarisch Bedrijf”. Het ter plaatse gelegen melkrundveebedrijf is voornemens om de veebezetting uit te breiden en daarmee ook de opslagcapaciteit van het ruwvoer. Met het oog hierop bestaat het plan om een nieuwe ligboxenstal met nieuwe sleufsilo’s te bouwen. Realisering van deze plannen is niet mogelijk binnen het vigerende bestemmingsplan. Artikel 3.8.1 van de planregels van het plan biedt een binnenplanse wijzigingsbevoegdheid voor het college om het bouwvlak te vergroten. Omdat aan de hieraan verbonden voorwaarden voldaan wordt is het college voornemens om hieraan medewerking te verlenen en een ontwerpwijzigingsplan ter inzage te leggen. Het plangebied omvat de percelen, kadastraal bekend als gemeente Margraten, sectie V, nummers 54 en 155, plaatselijk bekend Terlinden 2.
Voor inzage in het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043-4588488. Het ontwerpwijzigingsplan is tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijzen op dit ontwerpwijzigingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6269 ZG Margraten. Indien u een mondeling zienswijze naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met de heer A. Beijers via het telefoonnummer 043-4588488.
Eijsden-Margraten, 8 juli 2015
Naar boven