Bestemmingsplan en vergunningen voor 61 huisvestlocaties (tijdelijke) arbeidskrachten ter inzage t/m 19 augustus 2015
Logo Peel en Maas
Op 26 mei 2015 zijn door de gemeenteraad het bestemmingsplan huisvesting (tijdelijke) arbeidskrachten en de bijbehorende vergunningen gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat het oorspronkelijke ontwerpbestemmingsplan (dat van 18 december 2014 t/m 18 februari 2015 ter inzage heeft gelegen) is aangepast. Dat is gebeurt op basis van zienswijzen die door belanghebbenden, zoals aanvragers, buurtbewoners of omliggende bedrijven, zijn ingediend. Vanwege de aanpassingen die naar aanleiding van deze zienswijzen in het bestemmingsplan zijn verwerkt, kan er tot en met 19 augustus 2015 beroep worden ingesteld tegen dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. De spelregels voor het indienen van beroep en de bestemmingsplanprocedure worden hieronder toegelicht bij “Officiële bekendmaking”.
Wat regel en het bestemmingsplan en de ( omgevings ) vergunningen ?
In totaal zijn er 61 deelnemende huisvestlocaties opgenomen in het bestemmingsplan. Via het bestemmingsplan worden deze locaties gelegaliseerd en planologisch geregeld. Dit betekent dat wordt vastgelegd wat op deze locaties wordt toegestaan als het gaat om huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten. Bijvoorbeeld hoeveel arbeidskrachten er mogen wonen en aan welke voorwaarden de huisvesting moet voldoen, zoals op het gebied van brandveiligheid. Huisvesting voor arbeidskrachten willen we goed regelen, omdat we arbeidskrachten in onze regio nodig hebben voor de huidige, maar ook toekomstige werkgelegenheid.
Meer informatie over huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten vindt u op www.peelenmaas.nl (zoek op: huisvesting arbeidskrachten).
Offi ciële bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 26 mei 2015 het bestemmingsplan huisvesting (tijdelijke) arbeidskrachten Peel en Maas en de daarbij behorende ( omgevings ) vergunningen gewijzigd hebben vastgesteld.
De volgende huisvestlocaties zijn opgenomen in het bestemmingsplan:
Voor onderstaande 43 huisvestlocaties is op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening een anterieure overeenkomst gesloten om het kostenverhaal te verzekeren. Een zakelijke beschrijving van deze overeenkomsten ligt voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. De zakelijke beschrijving heeft betrekking op de voorwaarden waaronder de gemeente bereid is medewerking te verlenen aan de realisatie van het ingediende huisvestingsplan.
Onderstaande 18 locaties zijn al planologisch geregeld en zijn in het bestemmingsplan in overeenstemming gebracht met het huidige beleid huisvesting tijdelijke arbeidskrachten.
Inzien bestemmingsplan en ( omgevings ) vergunningen
Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit, de bijbehorende omgevingsvergunningen en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:
  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1894.BPL0107-VG01
  • Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de publieksbalie.
  • De bijbehorende (omgevings)vergunningen liggen ter inzage in het gemeentehuis bij de publieksbalie.
Beroepstermijn
De beroepstermijn loopt van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus 2015.
Beroep instellen
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de terinzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Verzoek om voorlopige voorziening
Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening (lees: schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via telefoonnummer (070) 426 4426.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn (19 augustus 2015), tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.
Naar boven