KENNISGEVING Publicatie en ter visie legging Ontwerp Actieplan Geluid
Logo Amsterdam
Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken bekend dat zij op 30 juni 2015 het ontwerp Actieplan Geluid 2015-2018 heeft vrijgegeven voor inspraak.
Ontwerp Actieplan
De verplichting tot het opstellen van een actieplan is opgenomen de Wet geluidhinder en vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn Omgevingslawaai.
In het Actieplan Omgevingslawaai Amsterdam worden beleidsuitgangspunten, maatregelen en acties voorgesteld die kunnen bijdragen aan het verminderen van ernstige hinder door omgevingslawaai in Amsterdam. Omgevingslawaai wordt veroorzaakt door wegverkeer, vliegtuigen, spoorwegen en bedrijven in of nabij Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft alleen bevoegdheden ten aanzien van het geluid van wegverkeer (exclusief de Rijks- en provinciale wegen) en van bedrijven. Wegverkeer veroorzaakt de meeste geluidhinder, zo blijkt uit de resultaten van de Geluidkaart zoals vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam op 2 april 2013. De aanpak van deze bron van geluidhinder vormt dan ook de kern van het Actieplan.
Inspraak
Het ontwerp actieplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het volgende adres:
  • 1.
    Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.
  • 2.
    Het ontwerp Actieplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via : https://www.amsterdam.nl/gemeente/organisatie/ruimte-economie/ruimte-duurzaamheid/ruimte-duurzaamheid/geluidbeleid/
Het ontwerpplan wordt tot 28 september ter inzage gelegd. Vanwege de vakantieperiode langer dan de wettelijk verplichte termijn van zes weken.
Zienswijzen
Tijdens de terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp Actieplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.
Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp Actieplan kunnen worden ingebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.
Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerp Actieplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, telefoonnummer 020 255 1796.
Verdere procedure
Na ontvangst en verwerking van de ingebrachte zienswijzen zal het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam de zienswijzen beantwoorden in een zogenaamde nota van beantwoording inspraak en deze betrekken bij haar besluitvorming over het vaststellen van Actieplan. De vaststelling van het Actieplan staat niet open voor bezwaar of beroep.
 
Amsterdam, 8 juli 2015,
burgemeester en wethouders,
 
mr. A.H.P. van Gils en mr. E.E. van der Laan
secretaris en burgemeester
Naar boven