Vaststelling bestemmingsplan
Logo Edam-Volendam
Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan O ude K om V olendam , perceel Noordeinde
Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken bekend, dat de raad in zijn vergadering van 2 juli 2015 het bestemmingsplan “Gedeeltelijke herziening Oude Kom Volendam, perceel Noordeinde” met de daarbij bijbehorende bestanden heeft vastgesteld.
Eerder heeft de raad op 17 oktober 2013 het bestemmingsplan “Oude Kom Volendam 2012” gewijzigd vastgesteld. Ingesteld beroep heeft voor de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State aanleiding gegeven het besluit van de raad te vernietigen voor zover het betreft de aanduiding
“specifieke bouwaanduiding – karakteristiek waardevol bouwwerk” voor de percelen Noordeinde 26, 27 en 29.
In diezelfde uitspraak (van 29 april 2015) draagt de Afdeling de gemeente raad op om een nieuw besluit te nemen. Hiervoor heeft de raad een termijn van zestien weken gekregen.
Met deze gedeeltelijke herziening is uitvoering gegeven aan voornoemde uitspraak van de Afdeling. Door de gemeenteraad is overwogen dat tot het ensemble ook de woning Noordeinde 28 behoort. Aan de percelen Noordeinde 26, 27, 28 en 29 wordt de “specifieke bouwaanduiding – beeldbepalend bouwwerk” toegekend.
Inzien
Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan “Gedeeltelijke herziening Oude Kom Volendam, perceel Noordeinde” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 9 juli 2015 ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam, tijdens de openingsuren van 9.00-12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (sectie Ruimtelijke Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0299 398 938).
Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn tevens digitaal in te zien, via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, klik op het tabblad Inwoner → Bouwen, wonen, monumenten → Bestemmingsplannen.
U kunt het bestemmingsplan ook rechtstreeks raadplegen via de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpGHNoordeinde-vg01.
Beroep
Op de dag na die van de terinzagelegging, te weten 10 juli 2015, kan gedurende een termijn van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroep kan worden ingediend door iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen het bestemmingsplan “Gedeeltelijke herziening Oude Kom Volendam, perceel Noordeinde”.
Indien u tot de hierboven genoemde categorie behoort, kunt u ook digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Edam-Volendam, 8 juli 2015.
Naar boven