Bekendmaking oplegnotitie reikwijdte en detailniveau bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk, gemeente Moerdijk
Logo Moerdijk
Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken op grond van Artikel 7.9 Wet milieubeheer bekend dat vanaf 9 juli 2015 de 'oplegnotitie reikwijdte en detailniveau bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk' en de daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage liggen gedurende acht weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Ten behoeve van het bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk wordt een milieueffectrapportage-procedure ( m.e.r .) doorlopen. In de oplegnotitie en de daarbij behorende stukken is de onderzoeksaanpak van de milieueffectrapportage voor het bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk weergegeven.
De notitie is tevens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen.
Inhoud
Bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk
Nuon is voornemens om maximaal acht windturbines met bijbehorende voorzieningen te plaatsen aan de west- en zuidzijde van Industrieterrein Moerdijk.
Op 30 juni 2015 heeft de gemeente positief besloten op het principeverzoek van Nuon voor de toepassing van een zelfstandige juridisch-planologische procedure voor Windpark Industrieterrein Moerdijk op de beoogde locatie van het terrein. Het nieuwe bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk bevat het ruimtelijk kader voor de ontwikkeling van maximaal acht windturbines op Industrieterrein Moerdijk. De in 2014 gestarte procedure voor de locatie aan de oost- en zuidzijde van het terrein is stopgezet. Het plan als zodanig is niet haalbaar gebleken.
Oplegnotitie reikwijdte en detailniveau
In de Kadernotitie Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk, vastgesteld op 6 september 2012 door de raad van gemeente Moerdijk, zijn de kaders voor de m.e.r.- en bestemmingsplanprocedure voor bestemmingsplan Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk weergegeven. Onderdeel van de kadernotitie betreft de notitie reikwijdte en detailniveau. De oplegnotitie reikwijdte en detailniveau voor het Windpark Moerdijk heeft als doel specifieke aanvullende of gewijzigde kaders ten opzichte van de kadernotitie voor het Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk in beeld te brengen. Tussen 2012 en 2015 zijn de locaties van de windturbines gewijzigd. De overige kaders uit de kadernotitie die relevant zijn voor de onderzoeksaanpak van het MER en het bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk blijven van kracht.
Inspraak en wettelijk advies
De oplegnotitie reikwijdte en detailniveau wordt, met de reeds vastgestelde kadernotitie van het bestemmingsplan Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk als bijlage, vanaf 9 juli 2015 bij de receptie van het gemeentehuis in Zevenbergen ter inzage gelegd. Iedereen kan tot en met 2 september 2015 gebruikmaken van de mogelijkheid om in te spreken op de oplegnotitie reikwijdte en detailniveau. Het plan Een schriftelijke reactie richt u aan burgemeester en wethouders van Moerdijk, Postbus 4, 4750 AA in Zevenbergen. De reactietermijn is twee weken langer dan gebruikelijk, dit vanwege de overlap met de zomervakantieperiode.
De wettelijke adviseurs en enkele betrokken overheids- en maatschappelijke organisaties worden apart gevraagd om hun advies uit te brengen. De Commissie voor de m.e.r. wordt in deze fase niet vrijwillig om advies gevraagd. De Commissie heeft reeds op 19 juli 2012 een advies over reikwijdte en detailniveau van het MER voor zeehaven- en industrieterrein Moerdijk uitgebracht. Hierin is tevens advies over de reikwijdte en detailniveau van de milieueffectenstudie van het windpark gegeven. Dit advies wordt betrokken bij het opstellen van het MER Windpark Industrieterrein Moerdijk.
Inloopavond
Op 15 juli 2015 wordt een openbare informatieavond georganiseerd voor belangstellenden. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de notitie reikwijdte en detailniveau voor het Windpark Industrieterrein Moerdijk door de ontwikkelaar, Nuon, en de gemeente. Op die avond bent u tussen 19:30 en 21:30 van harte welkom in de Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert.
Vervolgprocedure
Na deze inspraakperiode wordt, met inachtneming van de eventuele ingediende inspraakreacties en adviezen, het milieueffectrapport (MER) opgesteld. Het MER wordt bij het ontwerp bestemmingsplan Windpark Industrieterrein Moerdijk en overige bijbehorende stukken ter inzage gelegd. Tegen het MER en het ontwerp bestemmingsplan staat dan voor iedereen de mogelijkheid open om zienswijzen in te dienen. Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan inclusief het MER. Na de vaststelling van het bestemmingsplan inclusief het MER kan uiteindelijk beroep worden ingesteld.
Zevenbergen, 8 juli 2015
Naar boven